Konya'da Kizilay Haftasi Kutlaniyor

Konya’da Kizilay Haftasi kapsaminda "Haftalara, aylara, yillara sigmayan iyilik için gönüllü ol" temasiyla yürüyüs etkinligi gerçeklestirildi.

Konya'da Kizilay Haftasi Kutlaniyor
Türkiye’de her yil 29 Ekim - 4 Kasim tarihleri arasi kutlanan Kizilay Haftasi Konya’da da çesitli etkinliklerle kutlaniyor. Bu kapsamda Konya Kizilay Subesi tarafindan; yardimlasma bilincinin olusturulmasi, Kizilay’in karsiliksiz sundugu hizmetlere kamuoyu desteginin saglanmasi ve gönüllü ordusuna yeni neferlerin katilmasini tesvik etmek amaciyla "Haftalara, aylara, yillara sigmayan iyilik için gönüllü ol" temasiyla yürüyüs düzenlendi.

Kizilay gönüllüleri, Kiliçararslan Sehir Meydanindan basladiklari yürüyüsü Alaaddin Tepesini dolasarak Kayali Park mevkisinde sonlandirdi.

"

Kizilay Konya Subesi Baskani Hüseyin Üzülmez, "Kuruldugu 1868 yilindan bu yana ayrim gözetmeksizin insan istirabini dindirmek ilkesiyle hareket eden Kizilay, toplumsal dayanisma ve sosyal refahi arttirmak, muhtaç insanlara barinma, beslenme ve saglik yardimi ulastirmak gibi görevlerin yani sira kan, afet, uluslararasi yardim, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, saglik, ilk yardim, egitim, gençlik ve mineralli su isletmeleri alanlarinda da faaliyet gösteriyor. Geçen yil Covid-19 pandemisinin gölgesinde EBA TV araciligiyla faaliyetlerini ögrencilere anlatan Kizilay, bu yil Konya da genç nesilleri farkli etkinliklerle bir araya getiriyor. Halkin sagduyusunu, vicdanini, hosgörüsünü, sefkatini ve iyilik severligini insanliga hizmete dönüstürmekten haz duymak olarak tanimlanan Kizilaycilik, ilke ve degerlerini ülke genelinde yayginlastirarak yeni iyilik dervislerini topluma kazandirmayi hedefliyor. Kizilay Haftasi’nda yapilan etkinliklerle de 1943 yilindan bu yana Kizilaycilik kültürü yasatilmaya çalisiliyor" dedi.



"Kizilay Haftasi’nda ’gönüllülük’ temasi isleniyor"

Bu yil Kizilay Haftasi boyunca “haftalara, aylara, yillara sigmayan iyilik için gönüllü ol” temasi kapsaminda çocuk ve gençler için renkli etkinlikler ve bilinçlendirici faaliyetler düzenlendigini ifade eden Üzülmez, "Su anda Konya da 5 binden fazla gönüllüsü bulunan Kizilay’in Aralik 2020’de devreye alinan yeni gönüllü yönetim sistemi gonulluol.org’un tanitilmasinin ardindan ’2021 gönüllülük yili’ ilan edilerek yil boyunca gönüllülük çalismalarini arttiracak çesitli faaliyetler ve uygulamalar hayata geçirildi. 2021 Gönüllülük Yili’nda Kizilay Haftasi’nin ana temasi ise ’gönüllülük’ üzerine insa edildi" diye konustu.

Yürüyüsün ardindan Kayali Park’ta kurulan stantlar ile Kizilay’in faaliyetleri anlatilarak gönüllü kazanimi saglanmaya çalisildi. Etkinlikler kapsaminda, Kizilay sergisi ziyaretçilerini beklerken, Kizilay’in kan verme stantlari da hafta boyunca kan bagisinda bulunmanin önemine dikkat çekecek.
Kaynak: İHA