KIGDER'den Ögrenciler Yararina 'Cumhuriyet Konseri'

Kadin Isbirligini Gelistirme Dernegi (KIGDER) tarafindan Cumhuriyetin 98. yili nedeni ile ögrenciler yararina Cumhuriyet Konseri düzenlendi.

KIGDER'den Ögrenciler Yararina 'Cumhuriyet Konseri'
Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen konsere KIGDER Baskani Sema Karaoglu, üyeler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Konserde yaptigi proje ile TÜBITAK Ortaokul Ögrencileri Yarismasi’nda Matematik Bölümü Siber Güvenlik Alani’nda Türkiye birincisi olan Mehmet Firat Dumlu’ya da 2 bin TL’lik ödül takdim edildi.

Konser gelirlerinin ihtiyaci olan ögrencilere verilecegini söyleyen KIGDER Baskani Sema Karaoglu, “Bugün Cumhuriyet Bayrami için bir konser yapacagiz ve Cumhuriyet Bayrami’mizi kutlayacagiz. Dün 29 Ekim 1923’de kurulan cumhuriyetimizin 98. Yilini kutladik. Tüm Türkiye’de coskuyla kutlandi ama biz coskusuna eremedik. Bugün tekrar kutlamaya devam edecegiz. Biz bu bayrami kutlamayalim da kim kutlasin diyoruz. 1919 ve 1922 arasinda dünya da bir antiemperyalist mücadele basariya ulasti. Mazlum ülkelere, Misir’dan Hindistan’a, Afganistan’dan Irak’a kadar mazlum ülkelere umut olduk. Onun için biz Mustafa Kemal Atatürk’ün gözünde ki isiga, onun enerjisine, onun inancina inandik ve su salonda gördügünüz insanlarin ecdadi, Türk milleti o inançla, o cesaretle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Onlar ölmek ugruna ‘ya istiklal ya ölüm’ diyen Atatürk’ün pesinden bagimsizligi tercih ettiler ve cumhuriyeti kurdular. Onun için bu bayram gerçekten kutlanmayi çok hak ediyor. Atatürk “Bu bizim en önemli bayramimiz” diye söylemisti. Bizde bugün o bayrami kutlayacagiz. Ayrica biz bugün Kayseri’de 8. sinifta TÜBITAK birincisi olan ve matematik alaninda, siber güvenlik kategorisinde birinci seçilen bir ögrencimize ödül verecegiz. Çünkü cumhuriyet çocuklarini böyle özel günlerde onurlandirmak ve motive etmek gerekiyor. Projeyi yazan ögretmene de plaket verecegiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, basögretmenimiz basta olmak üzere ebediyete intikal etmis ögretmenlerimize de rahmet diliyorum. Yasasin cumhuriyet diyorum ve cumhuriyetten asla vazgeçmeyecegimizi söylemek istiyorum. Bayramimiz kutlu olsun. Konser sadece Kadin Isbirligin Gelistirme Dernegi’nin üyeleri ve dernege gönül veren gönüllülerden olusuyor. Ayrica konserden toplamis oldugumuz bagislari da ögrenci yararina, burs seklinde ögrencilere gönderecegiz. Çünkü bu cumhuriyetin egitime ihtiyaci var. Egitimin desteklenmesi gerekiyor”

KIGDER üyeleri ve gönüllülerinden olusan koronun sefligini Sema Karaoglu yapti. Konseri izleyen vatandaslar da ellerindeki bayraklari sallayarak sarkilara eslik etti.
Kaynak: İHA