Karabük'te Asfalt Çalismalari Sürüyor

Akkisla, Ovaseyhler, Hacisaban, Agaçkese, Karatas, Ovaçalis, Kutluören, Baglica ve Bakircilar köylerini Eflani ilçesine baglayan grup yolunda sicak asfalt çalismalari tamamlandi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Eflani Kaymakamligi Köylere Hizmet Götürme Birliginin 2021 yili KÖYDES projesi kapsaminda Il Özel Idaresince yapimi tamamlanan 6,2 kilometrelik sicak asfalt çalismalarinin ardindan Ovaçalis köyü Arnavut Mahallesi'nde tören düzenlendi.

Istanbul Uluyayla Akkisla Dernek Baskani Durmus Eren ve Ova Köyleri Kooperatifi Baskani Sadik Yalçin'in öncülügünde düzenlenen törene, Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Günes, Eflani Kaymakami Ahmet Tan, Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, Il Genel Meclis Baskani Ahmet Sözen, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Eflani Belediye Baskani Ibrahim Ertugrul, AK Parti Il Baskani Ismail Altinöz, il genel meclis üyeleri ile köy sakinleri katildi.

- "Her sene 100 kilometre sicak asfalt hedefimiz var"

Törende konusan Vali Gürel, yol yapmanin görevleri oldugunu vurguladi.

Milletin hizmetkari olmak için burada olduklarini aktaran Gürel, "Devletimizin, hükümetimizin gönderdigi kaynaklari en son kurusuna kadar sizlere hizmet için kullaniyoruz. 2018'den itibaren Cumhurbaskanimizin talimatlariyla sicak asfalt gerçeklestiriyoruz. Her sene 100 kilometre sicak asfalt hedefimiz var ve insallah bunu gerçeklestirecegiz." ifadesini kullandi.

Gürel, 2019'da asfalt plenti aldiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Sükürler olsun ki kendi asfaltimizi kendimiz yapiyoruz. Maliyetimizi düsürerek daha fazla asfalt yapabilmek için bu yöntemi kullaniyoruz. Disarida 1 kilometre asfalt 800 bin lira civarinda. Bu rakamdan yüzde 40 tasarruf ediyoruz. Bu sayede sizlere daha fazla asfalt yapabilme gayretindeyiz. Bölgemiz daginik bölge, 277 köyümüz, 870 yerlesim birimimiz ve 3 bin kilometre yol agimiz var. Yaklasik 400 kilometresini sicak asfalt kapladik. Daha önceden 800 kilometrelik sathi kaplama yolumuz vardi."

Mehteran takiminin da gösteri sundugu tören, plaket takdimiyle son buldu.

Kaynak: AA