Bakan Soylu, Mus'ta Nikah Sahitligi Yapti

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Mus’ta dünya evine yeni girecek olan Gürtürk çiftinin dügün merasimine katilarak nikah sahitligi yapti.

Bakan Soylu, Mus'ta Nikah Sahitligi Yapti
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, AK Parti Mus Il Baskanligi Genisletilmis Danisma Toplantisi’nin ardindan Beyza Ilim, Kültür ve Egitim Vakfi’ni ziyaret etti. Daha sonra bir berberde tiras olan Bakan Soylu, buradan Büsra ve Baris Gürtürk çiftinin dügün törenine katildi.

Genç çiftin nikah sahitligini yapan Bakan Soylu, burada yaptigi konusmada, Gürtürk ailesinin bu mutlu gününde hep birlikte bir arada olduklarini söyledi.



Genç çiftin birbirlerine çok yakistigini ifade eden Bakan Soylu, “Allah, sizi nazarlardan korusun. Güzel bir yolculuga çikiyorsunuz. Mevlana evliligi tarif ederken Hazreti Peygamberin yolu olarak tarif ediyor. Onun için kutlu bir yolculuga çikiyorsunuz. Resmi sahidiz. Burada bu güzel dügününüzde olanlar, konuklarimiz, yakinlarimiz sahit. Bizler sadece bir nikaha sahit olmak için buraya gelmedik. Ayni zamanda attiginiz her adimin sizin geleceginizin huzur içinde olmasi, evinizin bolluk ve bereket içinde olmasi, birbirinize olan sevginiz bir ömür daim olabilmesi için buraya hem dua ile geldik hem de sahitlige geldik. Birbirinizi muhakkak çok sevin. Birbirinize çok saygi duyun. Ama birbirinizi sevmenizde sizi bugüne kadar getiren, yemeyen yediren, içmeyen içiren, evden çikarken Ayetel Kürsi ile sizi zirhlandiran anne ve babalarinizi kendinizden birazcik daha fazla sevin. Bilin ki onlarin dualari ile zorlariniz kolaylasir. Geleneklerinize, göreneklerinize bagli bu memlekete güzel evlatlar yetistirin. Cumhurbaskanimizin da sözünü unutmayin en az 3 çocuk. Allah nasip eder güzel evlatlar yetistirirsiniz” dedi.

Bakan Soylu, konusmasinin ardindan Büsra ve Baris çiftine evlilik cüzdanini takdim etti. Genç çifte hediyelerini teslim eden Bakan Soylu, daha sonra kentten ayrildi.
Kaynak: İHA