Turkcell'in 'Bulut Tabanli Yapay Zeka Çözümleri'ne Uluslararasi Ödül

Iletisim ve telekomünikasyon alaninda dünyanin ’en iyi’lerinin belirlendigi ’World Communication Awards 2021’-Dünya Iletisim Ödülleri 2021’de ’Yilin Bulut Çözümleri’ ödülü Turkcell’in oldu. Operatör, açik kaynak çözümleri saglayicisi Redhat platformu üzerine gelistirdigi yapay zeka servisleriyle uluslararasi rakiplerini geride birakarak liderligi elde etti.

Turkcell'in 'Bulut Tabanli Yapay Zeka Çözümleri'ne Uluslararasi Ödül


Turkcell, gelistirdigi teknolojiler ve yenilikçi çözümleriyle Türkiye’nin adini uluslararasi alanda duyurmaya devam ediyor. Küresel çapta yaptigi is birlikleriyle yeni nesil teknolojileri Türkiye’ye kazandiran ve Türk mühendislerinin gelistirdigi yenilikçi çözümleri uluslararasi arenaya tasiyan operatör, bu kez sundugu bulut tabanli yapay zeka servisleriyle adindan söz ettirdi. Turkcell, dünyanin öncü açik kaynak yazilimlari saglayicisi Redhat platformunda gelistirdigi yapay zeka uygulamalariyla uluslararasi telekomünikasyon endüstrisinin oscarlari olarak nitelendirilen World Communications Awards 2021’de yilin en iyi bulut çözümleri ödülünün sahibi oldu.

“Yenilikçi teknolojiler gelistirmek için çalisiyoruz”

Türkiye’nin Turkcell’i olarak yenilikçi teknolojiler ve çözümler gelistirmek için 1300’ü askin Ar-Ge mühendisi ile çalistiklarina dikkat çeken Turkcell Bilgi ve Iletisim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Serkan Öztürk sözlerine söyle devam etti:

“Türkiye’nin teknolojide tüketen degil üreten bir ülke olmasi için çalismalarimizi sürdürüyor ve yeni nesil çözümleri kullanarak gelistirdigimiz yapay zeka servislerimizle uluslararasi alanda adimizdan söz ettirmeye devam ediyoruz. Bulut bilisimin gelecegi olarak adlandirilan ‘Cloud Native’ yani ‘Bulut Yerel Teknolojileri’ alaninda ortaya koydugumuz yenilikçi yapay zeka çözümlerinin uluslararasi alanda takdir görmesi bizleri gururlandiriyor. Turkcell mühendislerinin gelistirdigi bu inovatif çözümleri önümüzdeki dönemde yurt disina da ihraç ederek ülkemize katki saglamayi hedefliyoruz. En son teknolojileri sadece kullanan degil ayni zamanda onlarla yenilikçi çözümler üreterek katma deger saglayan ve yepyeni teknolojiler gelistirebilen bir ülke olabilmek için canla basla çalismayi sürdürecegiz.”

Verilen bilgiye göre, operatörün yapay zeka tabanli bulut servisleriyle ödül aldigi telekomünikasyon sektörünün en prestijli yarismalarindan biri olan World Communication Awards’da bu yil dünyanin önde gelen telekom operatörleri ve teknoloji sirketleri 19 farkli kategori ödül alabilmek için birbirleriyle yaristi.
Kaynak: İHA