Konseri Rahat Izleyebilmek Için Canlarini Hiçe Saydilar

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskusu, düzenlenen Duman konseriyle yasandi. Konseri daha rahat izlemek isteyen bazi gençler, elektrik diregi ve agaçlara tirmanarak canlarini tehlikeye atti.

Konseri Rahat Izleyebilmek Için Canlarini Hiçe Saydilar


Cumhuriyetin 98.kurulus yildönümünde birçok kutlama etkinligi düzenleyen Izmit Belediyesi finali ünlü Türk rock grubu Duman konseriyle yapti. Binlerce vatandasin akin ettigi Duman konserinde tüm sarkilar Cumhuriyet için seslendirildi. Saatler öncesinden Kocaeli Fuari Günes Sahnesi alanini dolduran vatandaslar, yaklasik 2 saat boyunca unutulmaz anlar yasadi. Bazi vatandaslar grubun hareketli sarkilariyla eglenirken, bazilari ise konseri daha rahat görebilmek için elektrik direkleri ve agaçlara tirmanarak canlarini tehlikeye atti. Elektrik diregine tirmanmaya çalisan gençler, yüregi agza getirdi.

Uzun yillar sonra konser alaninda bu kadar coskulu kalabaligin Cumhuriyet konserinde toplanmasindan memnun oldugunu söyleyen Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, alani dolduran binlerce vatandasla hatira fotografi çektirdi. Ardindan kalabaliga hitap eden Baskan Hürriyet, “Atatürk’ün bize emanet ettigi gençligimizsiniz. O yüzden sizleri daha da çok seviyorum. Atatürk’ün ebedi eseri Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 98. yilini hep birlikte büyük bir cosku, mutluluk ve gururla kutluyoruz. Bu gurur hepimizin. 98 yil önce egemenlik ‘saraydan’ alinip asil sahibine yani ‘millete’ verildi.

Cumhuriyet; demokrasi, kadin-erkek esitligi, hukukun üstünlügü, çagdas egitim ve egemenligin kayitsiz sartsiz millete devridir. Bize ve sizlere emanettir, korumak vazifemizdir. Cumhuriyet; her birinizin yüzünde Mustafa Kemal’i ve onun bagimsizlik askini görmektir. Hepiniz aslinda birer Mustafa Kemalsiniz. Ülkenin her kösesinde esitlik, özgürlük, baris ve kardesliktir. Tüm zorluk ve yokluga ragmen, milletimizin özündeki hürriyet askidir. Cumhuriyet; bu güzel vatanda insanca, özgürce ve onurlu yasamanin güvencesidir. Çocuklarimizin gözlerindeki umut, yarinlara duyulan güven ve ‘Fikri, irfani, vicdani hür’ yasamanin geregidir. Seçme ve seçilme hakkini kazanan; özgür ve bagimsiz kadinlardir. Çocuk yasta evliliklere ‘Dur’ deme cesaretidir Cumhuriyet” dedi.

Kaynak: İHA