Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Beyoglu Kültür Yolu'nu Gezdi

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Beyoglu Kültür Yolu Festivali kapsaminda Taksim’de açilan sergileri gezdi. Yeni AKM’nin ilk sergisi olan ‘AKM Yeniden Çagdas Sanat Sergisi’ de Bakan Ersoy’un katilimiyla açildi.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Beyoglu Kültür Yolu'nu Gezdi


Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, esi Pervin Ersoy ile birlikte Beyoglu Kültür Yolu Festivali kapsaminda açilan sergileri gezdi. Ilk olarak, açilisi dün Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimi ile yapilan Atatürk Kültür Merkezindeki ‘AKM Yeniden Çagdas Sanat Sergisi’ni dolasan Bakan Ersoy, buradaki eserleri tek tek inceleyerek küratörden eserler hakkinda bilgi aldi. Bakan Ersoy daha sonra AKM’den ayrilarak Gezi Parki’ndaki ‘Isik Sergisi’ni ve ardindan Siraselviler Caddesi üzerinde bulunan bir oteldeki ‘Dönüsüm Maksim Sergisi’ni gezdi.

“Türkiye’ye yakisir, onur verici bir eser oldu”

Sergi gezilerinde Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’a eslik eden esi Pervin Ersoy, “Hem gayet güzel, hem de bize, Türkiye’ye yakisir, onur verici bir eser oldu. Sosyal medyadaki bütün hashtaglerde ’AKM Yeniden!’ diyoruz, Atatürk Kültür Merkezi yeniden bizlerle birlikte. Çok mutlu ve gururluyuz. Tüm sanatseverler için doyumsuz sanat etkinliklerinin yasanacagi harika bir kültür merkezindeyiz. Istanbul bunu çoktan hak etmisti. Atatürk Kültür Merkezi, bir gurur tablosudur. Sag olsun, Sayin Cumhurbaskanimizin çok güzel destekleriyle böyle bir yere tekrar kavustuk” dedi.



Taksim’deki son duragi Taksim Camii oldu

Kültür ve Turizm Bakani Ersoy’un Beyoglu Kültür Yolu Festivali kapsaminda Taksim’de gezdigi son yer ise, Taksim Camisi’nin kültür-sanat bölümünde bulunan ‘Mirasin Izinde’ isimli sergi oldu. Burada, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz da Bakan Ersoy’a eslik etti. Selçuklu dönemindeki 74 eserin 29 sanatçi tarafindan yeniden yorumlandigi sergiyi dolasan Ersoy, buradaki eserleri de inceledikten sonra turunu tamamlayarak esi Pervin Ersoy ile birlikte Taksim’den ayrildi.

Eseri sergilenen Emine Kirkan, ‘’Evet, bu Selçuklu Sergisi. Selçukluyla ilgili bir konu üzerinde birlestirildi. Ben de buraya Selçuklu Karasu seklinde düzenledigim bir tezhip panosuyla katildim. Etrafinda Rumi desenleri var, ortada da Ihlas Suresi hazirlanmis, Ahmet Karahisari’nin Ihlas Suresi’ni koydum. Bu sekilde hem hat, hem tezhipli ve ‘Derin Kökler’ ismini verdim. Derin köklerimize de isaret eden bir eser ortaya çikti" dedi.



Sergide eserleri bulanan diger sanatçi Suna Selma Koçan ise, "Sahip Ata Külliyesi’ni burada sebiliyle beraber aktardim. Konya’yi anlattigimiz bir Selçuklu eseri. Burada Sahip Ata, kendisi vezir o dönem, Konya’nin veziri. Orada bir sebil yaptirmak isterken dünyanin ilk emzikli sebilini yaptiriyor. Hikayesi beni çok etkiledigi için buradaki hikayesini yansitmaya çalistim" diye konustu.

Kaynak: İHA