Adana'nin Yirce Kayin Ormaninda Muhtesem Sonbahar Renkleri

Adana’nin Kozan ilçesine bagli Göller Yaylasi çevresinde bulunan Yirce kayin ormanlari, sonbahar renkleri ile ziyaretçi akinina ugruyor.

Adana'nin Yirce Kayin Ormaninda Muhtesem Sonbahar Renkleri
Bin 800 rakimi bulan Yirce Kayin ormanlari sonbahar ile birlikte saridan yesile, kirmizindan kahverengiye doganin tüm tonlarini bir arada sergiliyor. Yirce kayin ormanlarinin olusturdugu muhtesem sonbahar manzarasi, Ihlas Haber Ajansi tarafindan havadan drone ile görüntülendi.

Özellikle kampçilarin, motosiklet tutkunlarinin doga fotografçilarinin son yillarda yakindan takip ettigi Yirce kayin ormanlari, olusturdugu renk cümbüsü ve sonbahar tonlari ile bu yil Adana’dan ve çevre illerden ziyaretçi akinina ugruyor.

Yirce ziyaretçileri, orman yanginlarina karsi vatandaslari duyarliliga davet etti

Havadan drone ile görüntülenen muhtesem manzara doga tutkunlarina unutulmaz anlar yasatirken Yirce kayin ormanlarini ziyaret edenlerden ormanda ates yakmamalari, dogal güzelligine zarar getirecek her davranistan kaçilmalari istendi.

Fotograf çekimleri için bölgeye gelen Mutlu Dagli, “Fotograf tutkunlarinin genellikle akin ettigi bir yer ben de ilk defa geldim. Bir insanin görebilecegi farkli bir doga ve sonbahar manzarasi. Muhtesem bir yer" dedi.

Gezi için Yirce kayin ormanlarina gelen Özlem Açar ise "Muhtesem bir doga herkesin gelmesini bekliyorum. Çok güzel bir yer herkes gelir ve burayi görür ates yakip öyle birakmayalim. Atesi söndürelim. Mutlaka herkesin görmesi gereken bir yer” diye konustu.

Geziye gelen Aytaç Gür ise dogaya hayran kaldiklarini ve herkesin görmesi gereken bir doga oldugunu kaydetti.

Ziyaretçilerden Tugba Gür ise ilk kez ziyaret ettikleri Yirce kayin ormanlarinin muhtesem bir sonbahar manzarasi sundugunu ifade ederek “ Ormanlarimizi koruyacak yaktigimiz atesi söndürerek getirdigimiz çöpleri geri götürerek bu muhtesem dogayi koruyalim. Burada doga yapraklarin dansi hava muhtesem” dedi.

Kaynak: İHA