Selçuklu'da Doga Yürüyüsü Ve Çevre Temizligi Yapildi

Selçuklu Belediyesi Selçuklu Kent Konseyi Çevre ve Sifir Atik Platformu Sille'de doga yürüyüsü ve çevre temizligi yapti. Etkinlige Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci ve Çevre ve Sifir Atik Platformu üyelerinin yani sira çok sayida çevre gönüllüsü katildi.

Sille Mahallesi Aya Eleni Kilisesi'nden baslayan yürüyüs Sille Baraj Parkina kadar sürdü. Yaklasik üç kilometrelik yürüyüs esnasinda Pekyatirmaci ve çevre gönüllüleri güzergah üzerindeki atiklari topladi. Ayrica gönüllüler tarafindan yürüyüs güzergahi üzerindeki agaçlarin uygun kisimlarina ahsap kus yuvalari yerlestirdi.

Yürüyüs sonunda toplanan atiklar ayristirilmak üzere geri dönüsüm merkezine götürüldü. Etkinlikte platform üyelerinin yani sira çevre gönüllüleri de yer aldi.

Selçuklu Belediyesi olarak atik konusunda çalismalarini hizlandirdiklarini belirten Pekyatirmaci, "Selçuklu Belediyesi olarak sifir atik konusuna büyük bir önem veriyoruz. Çevre kirliligini bitirmenin tek bir yolu var o da kirletmemek, atmamak, çözümü çevreye karsi daha duyarli olmak ve gerektigi yerde gerektigi sekilde insanlarimizi uyarmak. Bu konuda hemsehrilerimizi bilgilendirip çalismalar yapabilirsek, herkesi bilinçlendirirsek etrafta atik diye bir sey olmaz. Bu anlamda Selçuklu Kent Konseyimize bagli Çevre ve Sifir Atik Platformu okullarda, sokaklarda ve caddelerde sehrin farkli noktalarinda çalismalar gerçeklestirerek bilgilendirmeler yapiyorlar. Insallah bu çalismalar Selçuklu'da örnek olacak ve tüm Türkiye'ye yayilacak diye umut ediyor, katilan tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyorum." diye konustu.

Kaynak: AA