Samsun'da Petfest 2021 Evcil Hayvan Ve Doga Festivali Düzenlendi

Hayvanseverler festivale, süsledikleri kedi ve köpekleriyle katildi.

Samsun'un Atakum ilçesinde PetFest 2021 Evcil Hayvan ve Doga Festivali'nin ilki düzenlendi.

Atakum Belediyesi ile hayvan haklarini savunan derneklerin destegiyle düzenlenen festival, Çakirlar Korusu'nda gerçeklesti. Hayvanseverler, festivale süsledikleri kedi ve köpekleriyle katildi. Bazi katilimcilarin kedi ve köpekleriyle uyumlu giyindigi görüldü.

Festivalde British Shorthair ve Tekir cinsi kediler ile Poodle, Fransiz Bulldog, Golden Retriever, Chihuahua, Sibirya Kurdu cinsi köpekler gibi çok sayida türden evcil hayvan yer aldi.

Bazi hayvanseverler, sokak hayvanlarinin tedavisine ve mama ihtiyaçlarina katki saglamak amaciyla stant açarak el emegi ürünlerini satti.

Etkinlikte evcil hayvanlarla ilgili mama ve bakim ürünü markalari da stant açti, veteriner hekimler ile söylesiler yapildi, çekilisler gerçeklestirildi, mini konserler verildi. Festival alaninda, oyun parkuru ve yiyecek içecek stantlari yer aldi.

Hayvanseverlerden Canik Doga Sporlari Dernegi üyelerinden Ceren Önder, AA muhabirine, etkinlige katilmaktan duydugu mutlulugu dile getirdi.

Önder, "Samsun'da ilki gerçeklesen bir festival ve devaminin olmasini temenni ediyoruz. Hayvan sevgisinin asilanmasi, belki ilk defa bir hayvanla temas edecek bir çocukla olur. Bu bile bizim için çok önemli. Hayvan sevgisi çocuk yasta baslar. Biz bu anlamda büyük bir farkindaliga imza attigimizi düsünüyoruz." dedi.

Önder, dernek olarak Samsun'da 600'e yakin sokak hayvaninin bakimlarini üstlendiklerine isaret ederek, daha çok sokak hayvanina ulasabilmek için çaba harcadiklarini belirtti.

Hayvanseverlerden Arzu Acar ise salgin sürecinde hayvanlarin da zorluklar yasadigini, festivalin onlar için çok önemli oldugunu ifade ederek, "Festivalde onlar da arkadaslariyla birlikte oluyorlar. Alanda serbest oluyorlar. Pandemi sürecinde çok fazla evde kaldik. Bu etkinlik çok güzel oldu. Hepimiz için bir degisiklik oldu." diye konustu.

Kaynak: AA