Ögretmenin Darp Edilmesine Sendikalardan Sert Tepki

Tekirdag’da ögrencisinin yakinlari tarafindan darp edilen ögretmen için toplanan sendika temsilcileri sert tepki gösterdi.

Ögretmenin Darp Edilmesine Sendikalardan Sert Tepki
Olay, Saray ilçesinde meydana geldi. Iddiaya göre, Saray Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi brans ögretmeni Kaya Bayraktar ile bir ögrencisinin arasinda saçinin uzun olmasi nedeniyle tartisti. Ögrencinin durumu evde ailesine anlatmasi üzerine çocugun amcasi K.G. ögretmen Kaya Bayraktar’i evinin önünde sabah ise gitmek üzere arabasina binerken darp etti. Yasanan olayin ardindan ögretmen Kaya Bayraktar darp raporu alarak K.G. hakkinda Yeni Mahalle Polis Merkezine giderek sikayetçi oldu. Gözaltina alinan K.G. emniyette ki ifadesinin ardindan savcilik talimatiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Yasanan olayin ardindan Türk Egitim Sen, Anadolu Egitim-Sen, Egitim Bir-Sen, Egitim Sen, Egitim Is Sendikalari ögretmene siddetin son bulmasi için bir araya geldi. Egitim sendikalari darp olayinin yasandigi Kaya Bayraktar ögretmenin evinin önüne siyah çelenk birakarak ortak basin açiklamasi yapti.

Yasanan olayi kinamak ve darp edilen Kaya Ögretmene destek olmak amaciyla basin açiklamasinin yapilacagi yere toplanan ögretmenlerin yani sira birçok ögrenci de destek amaciyla basin açiklamasina katildi.

Kaynak: İHA