Kurtulmus Açiklamasi 'Türkiye Güçlü Olarak Ayakta Durabilmek Mecburiyetindedir'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Ordu’nun Ünye Belediyesince, 15 Temmuz Meydani’nda düzenlenen toplu temel atma ve açilis törenine katildi. Kurtulmus burada yaptigi konusmada, “Dünyanin yeniden yapilandigi, ticaret yollarinin yeni bastan gözden geçirildigi, dünyada yeni güçlü ülkelerin büyük siyasal ve politik aktörler olarak ortaya çiktigi bir dönemden geçiyoruz. Bütün bu cografyada Türkiye güçlü olarak ayakta durmak mecburiyetindedir” dedi.

Kurtulmus Açiklamasi 'Türkiye Güçlü Olarak Ayakta Durabilmek Mecburiyetindedir'
Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, çesitli ziyaretler ve programlara katilmak üzere geldigi Ordu’da, Ünye Belediyesi tarafindan 15 Temmuz Meydani’nda düzenlenen, organize sanayi bölgesi, fakülte yerleskesi ve binasi, kültür merkezi, Ünye konkasör santiyesi ve beton santrali ve belediye is merkezinin toplu temel atma ve açilis törenine katildi.

Kurtulmus, törende yaptigi konusmada, Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçtiginde yaklasik 8 bin insanin istihdam edilebilecegini söyledi.

Ünye’de hayata geçirilen ve geçirilecek olan projelerde halkin desteginin önemine de deginen Kurtulmus, projelerin hayirli olmasini temenni etti. Siyasetteki amaçlarinin Allah’in rizasini, halkin duasini kazanmak oldugunu söyleyen Kurtulmus, “Yapilan her bir is bir taraftan milletimizin günlük hayata iliskin hayatini kolaylastiran islerdir. Bir taraftan sehirlerimize vizyon katan islerdir ama diger taraftan da baktigimiz zaman ülkemizin topyekun gelismesini saglayan bunlar önemli islerdir” dedi.



“Türkiye yeniden güçlü büyük Türkiye olmak mecburiyetindedir”

Ordu’da yapilan ve insasi devam eden projeleri anlatan Kurtulmus, "Ordu’daki 900 yatakli ve ilaveleri ile bin 500 yataga çikabilecek kapasitesi olan sehir hastanesinin yapilmasi, üniversitenin ve çevreyolunun yapilmasi, Ünye’deki organize sanayi bölgesi ve diger bütün islerin hepsi nihayetinde bir amaca hizmet ediyor. Bunlari sunun için yapiyoruz. Türkiye yeniden güçlü büyük Türkiye olmak mecburiyetindedir. Yasadigimiz bu bölgede, bu cografyada Türkiye’nin gününü gün ederek vakit geçirmesi, büyük hedefleri olmadan ayakta durabilmesi mümkün degildir" seklinde konustu.



“Türkiye, 3-5 kurus için bazilarinin kapisinda dilencilik yapsin diye ayar verdikleri günler geride kaldi”

“Dünyanin yeniden yapilandigi, ticaret yollarinin yeni bastan gözden geçirildigi, dünyada yeni güçlü ülkelerin büyük siyasal ve politik aktörler olarak ortaya çiktigi bir dönemden geçiyoruz” diyen Kurtulmus, “Çin bir tarafta, Rusya bir tarafta, Avrupa Birligi Amerika’yla iliskisini yeniden düzenleyerek bir sekilde. Amerika Afganistan’dan çekiliyor, orada baska bir denklem kuruluyor. Bütün bu cografyada Türkiye güçlü olarak ayakta durmak mecburiyetindedir. Yoksa hesabi olanlarin bu cografyada Türkiye’ye bir gün dahi iyi rüyalar gördügü, iyi hesaplar içerisinde bakip bakmadigini gayet iyi biliyoruz. Nereden biliyoruz? Yillardir bu ülkeye terör örgütlerini bela ettiklerinden biliyoruz. Yillarca bu memlekette sag-sol kavgasini körükleyerek milletimizi birbirine düsürdüklerinden biliyoruz. Türkiye’nin sanayilesmesini önleyerek Türkiye’yi ele-güne muhtaç hale getirdiklerinden biliyoruz. Türkiye para için bazilarinin kapisinda dilencilik yapsin diye Türkiye’ye ayar verdikleri günlerden biliyoruz. Çok sükür bunlar geride kaldi. Simdi Türkiye, kendi göbegini kendisi kesebilen, içinde yasadigi zor cografyada ayaklari yere saglam basabilen bir ülke olma durumundadir. Büyük mesafe aldik, Allah’in izniyle daha da ileri gidecegiz” ifadelerine yer verdi.

“Devlet ele geçirilecek bir yer degil, milletin hizmetinde olunacak bir yerdir”

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, konusmasinin devaminda, AK Parti hükümeti sürecinde devlet ile millet bütünlügünü sagladiklarini kaydederek, “Devlet, millete hizmet edilecek bir yerdir. Devlet, birilerinin yaptigi gibi, FETÖ’cülerin yaptigi gibi ele geçirilecek bir yer degil. Milletin hizmetinde olunacak bir yerdir. Bizim Türkiye’de attigimiz en önemli adim budur. Onun için devlet, milletinde ne varsa onu kabul edecek, onunla birlikte milletin bütün fertlerinin önünü açacaktir. Her alanda esitligi, her alanda devletin hizmetlerine ulasmakta esitligi saglamak ile yükümlüdür. Bu bizim yaptigimiz en önemli sessiz devrimlerden birisidir” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan, Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Senel Yediyildiz, Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Ordu Üniversite Rektörü Prof. Dr. Naci Akdogan protokol ve partililerin katilimi ile birlikte toplu temel atma ve açilis töreninin kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA