Kafes Kuslari Kupa Için Yaristi

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuslari Federasyonu (TKKKF) tarafindan "11. Ankara Atatürk Kupasi Kafes Kuslari" yarismasi düzenlendi.

Federasyon Baskani Oguz Özkaya, Altinpark'ta düzenlenen yarismaya iliskin AA muhabirine, yarismada 4 bin 453 kafes kusunun, 26 kategoride yaristigini ve 44 uluslararasi hakemin görev yaptigini söyledi.

Kuslarin degisik kategorilerde yaristigini ifade eden Özkaya, "Burada renk kanaryalarimiz var. Daha sonra irk kanaryalari basliyor. Irk kanaryalari da kendi arasinda birçok bölüme ayriliyor, kivircik ve düz tüylüler olarak. Kafeste üretilmis doga kuslari var. Ayrica muhabbet kuslari, papaganlar, paraketler ve egzotik kuslarimiz da var. Bu kuslarin tamami kafeste üretilmis." dedi.

Yarismaya 36 ilden 76 dernegin katildigini aktaran Özkaya, yarismanin güzel geçtigini, Ankara'daki hayvanseverlerin yarismaya katilmalarindan da mutluluk duyduklarini ifade etti.

Özkaya, Kovid-19 salgini nedeniyle geçen sene yarisma düzenleyemediklerini belirterek, "Su anda pandemi yavaslamis durumda. Devletimizin imkanlariyla bütün asilarimiz yapilmis durumda. Biz de kapida herkesin HES kodunu sorguluyoruz. Maksimum tedbirleri alarak etkinligi düzenliyoruz." diye konustu.

Yarismadaki kategorilerde derece alan kuslarin sahiplerine kupalari verildi.

Kaynak: AA