Havza'ya Mekanik Otopark Insaatinin Yüzde 36'Si Tamamlandi

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan Havza ilçesine yapilan 5 katli mekanik otopark insaatinin yüzde 36’si tamamlandi. Kent trafigini rahatlatmak için birçok proje gerçeklestirdiklerini belirten Büyüksehir Belediye Baskan Mustafa Demir, 340 araç kapasiteli otoparkin 2022 yili Mayis ayinda hizmete açilacagini söyledi.

Havza'ya Mekanik Otopark Insaatinin Yüzde 36'Si Tamamlandi
Büyüksehir Belediyesi’nin Samsun’un merkez ve ilçelerinde trafik sorunlarinin çözülmesi için hayata geçirdigi yatirimlar hizla yükseliyor. Geçen Temmuz ayinda Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank tarafindan Havza ilçesinde temeli atilan 5 katli ve 340 araç kapasiteli otopark insaatinin yüzde 36’si tamamlandi. 5 bin metrekarelik alana insa edilen otopark Mayis 2022’de hizmete açilacak.

Trafigi büyük oranda rahatlatacak

Kent trafigini rahatlatmak için birçok proje gerçeklestirdiklerini söyleyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, otopark projelerinin de buna büyük katki saglayacagini ifade etti.

Baskan Demir, "Hem sehir merkezi hem de ilçelerimizde otopark projeleri insa ediyoruz. Havza da onlardan biri. Insallah kisa bir süre sonra katli otoparkimiz tamamlanarak vatandaslarimizin hizmetine girecek. Burasi trafik akisinin yogun oldugu bir bölge. 340 araç kapasiteli olacak otoparkimiz bu sikisikligi azaltacak ve rahat bir nefes aldiracak" dedi.



Araci sürücü degil sistem park edecek

5 bin metrekarelik alana insa edilen otoparkin sistemi ile ilgili de bilgi veren Baskan Mustafa Demir sunlari söyledi:

"5 katli; 3 kati yerin altinda olacak otopark, tamamen mekanik sistemle çalisacak. Yani sürücüler, araçlari park etmek için yer aramayacak. Araç bir platform üzerinde tamamen otomatik olarak park ediliyor. Bu sayede kullanicilar park yeri aramak zorunda kalmiyorlar. Ayrilirken de sürücü elindeki karti okutarak aracini teslim aliyor. Bu yatirim Havzalilara verdigimiz önemin ve kiymetin göstergesidir. Halkimiz her seyin en iyisini hak ediyor. Büyüksehir Belediyesi olarak baslattigimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz, belediyemizin tüm imkanlarini hemsehrilerimizin yasam kalitesini yükseltmek için kullaniyoruz."
Kaynak: İHA