Banglades'te Arakanli Müslümanlarin Lideri Ullah'in Öldürülmesiyle Ilgili 4 Süpheli Yakalandi

Banglades'in Cox's Bazar bölgesindeki mülteci kampinda Arakanli Müslümanlarin lideri Mohib Ullah'in öldürülmesiyle ilgili olarak dört süpheli tutuklandi.

Polisin AA'ya yaptigi açiklamada, cinayetle ilgili yakalanan dört zanlinin Arakan topluluguna mensup oldugu kaydedildi.

Bölge polis müfettis yardimcisi Rafiqul Islam, zanlilarin cuma gecesi ile cumartesi sabahi arasinda Cox's Bazar'daki mülteci kamplarinda yakalanarak tutuklandigini açikladi.

Arastirmalarinin devam ettigini belirten Islam, "Gerçek suçlulari yakaladigimizdan ve hiçbir masumun zarar görmediginden emin olmak için çok dikkatli davraniyoruz." dedi.

Arakan Rohingya Baris ve Insan Haklari Dernegi (ARSPH) Baskani Mohib Ullah, 29 Eylül'de Banglades'in Cox's Bazar bölgesindeki Kutupalong kampinda öldürülmüstü.

Beyaz Saray'a davet edilen ve Birlesmis Milletler Insan Haklari Konseyinde konusan Mohib Ullah, Arakanli Müslümanlarin en yüksek profilli savunucularindandi.

Arakanlilarin sorunlarini dünyaya duyurmaya çalisan Ullah'in, Banglades'teki mülteci kamplarinda cinayet, tecavüz ve kundaklama gibi hadiseler konusunda uluslararasi arastirmacilara bilgi sagladigi biliniyordu.

Kaynak: AA