Bakan Soylu Açiklamasi 'Dogal Afetin Masrafi 6.5 Milyari Asti'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, dogal afetlerden dolayi masrafin 6.5 milyar lirayi astigini belirterek, “Devlet ve millet el ele vererek 1 milyarin üzerine çikan yardim toplandi” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Dogal Afetin Masrafi 6.5 Milyari Asti'
Adana’da, is insanlari tarafindan bagislanan 17 milyon TL degerindeki 106 otomobil ile 14 motosikletin Adana Emniyet Müdürlügüne teslimi için müdürlük bahçesinde tören düzenlendi.

Törene, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Vali Süleyman Elban, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu, AK Parti milletvekilleri Abdullah Dogru, Ahmet Zembilci, Tamer Dagli, Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç, Adana Ticaret Odasi Meclis Baskani Ismail Aci, Adana Ticaret Borsasi Baskani Sahin Bilgiç, Adana Organize Sanayi Bölgesi Baskani Bekir Sütcü, kent protokolü, is insanlari ve sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Törende konusan Bakan Soylu, bagislari nedeniyle hayirsever is insanlarina tesekkür etti. Aziz Türk milletinin iyi günde de kötü günde de sorumluluklarini yerine getiren bir millet olduguna dikkat çeken Bakan Soylu, Elazig depremi, korona virüs pandemisi, Karadeniz Bölgesi’ndeki sel felaketleri ve Akdeniz Bölgesi’ndeki yangin felaketlerinde bunun önemli örneklerinin yasandigini kaydetti.

Bu zorluklara ragmen Türkiye’nin 212 milyar Dolari asan dis ticaret hacmine ulastigini anlatan Bakan Soylu, Libya, Karabag gibi sinirlarin ötesindeki meselelere karsi da bu süreçte sessiz kalmadiklarini aktardi.

Dogal afetler döneminde Cumhurbaskani Erdogan’in bir çagrisiyla 966 milyon TL yardim toplandigini dile getiren Bakan Soylu, “Çünkü Türkiye’nin birçok yerinden insanlar yardim gönderdi, destek oldular. Devletimiz, hükümetimiz, elinden gelen her seyi yapti ve sadece evi yanan, evini su basan, is yerini, sanayi sitesini su basan, sel götürenlere degil, ayni zamanda her birini kucaklayan bir anlayis ortaya koyduk. Kuveyt’in de gönderecegi 5 milyon Dolar var, onunla beraber 1 milyarin, 1 katrilyonun üzerine çikan bir yardim kampanyasiyla insallah hem devletimiz milletimizin yaralarini hem de vatandaslarimiz milletimizin yaralarini sarma konusunda el birligiyle bir hareketlilik ortaya koyuyor. Su ana kadar toplam masraf 6.5 milyari, yani katrilyonu asti. Onun için birbirimize her zaman ihtiyaç duydugumuz, birbirimizi her zaman gözettigimiz bir anlayisi yasiyoruz” dedi.

Bakan Soylu, “Türkiye bütün güvenlik problemlerinin ortasinda, belki de ilk temas noktasinda 2002’den itibaren Cumhurbaskanimizin liderliginde bir istikrar adasi olarak ayakta kalmayi, düzenli göçü yönetmeyi, düzensiz göçle mücadeleyi, terörle mücadeleyi, uyusturucuyla mücadeleyi, ekonomik kalkinmasini, altyapi ve sanayi hamlelerini basarmistir. Insani afetlerin yani sira dogal afetler karsisinda da vatandasina mahcup olmayacak her türlü ihtiyacini karsilayacak bir kapasiteyi olusturmayi basarabilmistir. Büyüklerimiz, hep bize dogru olmayi ögütlemistir. Menfaat için dogruluktan sasmamayi, bu dünyanin bir de ahiret hayati oldugunu, hesap günü oldugunu, ona göre yasamak gerektigini ögretmistir. Iste Türkiye, tarif etmeye çalistigim bu basarisini, bu mücadelesini, dogruluktan sapmadigi için. Inancinin ve medeniyet ahlakinin söyledigi yolda yürüdügü için gerçeklestirmistir” diye konustu.

Ortadogu politikasinda petrol hesabi yapmadiklarini, insanlik hesabi yaptiklarini belirten Bakan Soylu, sunlari söyledi:

“Biz terörle mücadelemizde baska ülkelere nasil zarar veririz hesabi yapmadik, gençler ölmesin, anne babalar evlatlarindan ayrilmasin, aglamasin hesabi yaptik. Biz uyusturucuyla mücadelede su ülke bu ülke hesabini yapmadik. Gençler bitip tükenmesin hesabi yaptik çünkü bizim inancimiz insani esrefi mahlukat olarak gören, her insani bir alem olarak gören bir anlayistir. Iste onun için 21’inci yüzyilda mahcup olmadik. Iste onun için, etrafimizdaki tüm ates çemberine ragmen Türkiye’yi bir istikrar adasi haline getirdik ve Allah’a sükür birilerinin hesabini yaptigi gibi 21’inci yüzyilda bizi hasta adam yapmaya çalisanlara karsi ayakta duran, etrafindaki cografyaya ve dünyaya insanlara umut veren bir ülke haline geldik. Hep birlikte ve hepinizin sayesinde."

Bakan Soylu, konusmasinin ardindan emniyet binasinda muhtarlarla bir araya geldi.
Kaynak: İHA