Irak'taki Sadr Hareketi, Silahli Milis Grubunun 4 Ildeki Hariç Tüm Karargahlarini Kapatma Karari Aldi

Irak'ta genel seçimden birinci çikan Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, kendine bagli silahli milis grubun 4 ildeki hariç tüm karargahlarini kapatacaklarini açikladi.

Sadr, ofisinden yaptigi yazili açiklamada, Baris Seriyyeleri'nin Bagdat, Kerbela, Necef ve Salahaddin'deki hariç tüm karargahlarini kapatma karari aldigini belirtti.

Söz konusu 4 sehir disinda güvenlik güçleriyle koordinasyon harici herhangi bir karargah bulunmayacagini ya da silah tasinmayacagini ifade eden Sadr, devlet yöneticileri ve diger kesimler için siyasette örnek olsun diye bunun iyi niyet girisimi bir adim oldugunu ekledi.

Hasdi Sabi çatisi altindaki Sii milis gruplarindan Baris Seriyyeleri, terör örgütü DEAS'in isgalinin ardindan 2014'te Mukteda Es-Sadr'in silahli kolu olarak kurulmustu. Baris Seriyyeleri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) disinda Irak'in 15 ilinde aktif olarak bulunuyor.

Irak'ta 10 Ekim'de yapilan erken genel seçimlerde Mukteda es-Sadr'a bagli Sadr Grubu kesin olmayan sonuçlara göre 73 sandalye elde ederek seçimlerde birinci çikti.

Kaynak: AA