Efeler, Cumhuriyet Bayrami'ni 2 Bin 500 Yillik Antik Kentte Kutladi

Aydin’in Karacasu ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Mirasi Listesindeki 2 bin 500 yillik antik kent Afrodisias’ta ilk kez Cumhuriyet Bayrami kutlamalari yapildi. Aydin Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Aydin Gençlik Hizmetleri Müdürlügünün ortaklasa gerçeklestirdigi kutlamalarda Efe Ekiplerinin gösterileri büyük ilgi gördü. Etkinligin ardindan gösteriler müdürlüklerin sosyal medya hesaplarindan paylasildi.

Efeler, Cumhuriyet Bayrami'ni 2 Bin 500 Yillik Antik Kentte Kutladi
Dünyaca ünlü antik kentte ilk kez düzenlenen etkinlikler büyük bir begeni ile izlendi. Antik kenti ziyaret edenler gösterileri çok begendiklerini ifade ederek bu tür etkinliklerin devamini istedi. Cumhuriyetin ilaninin 98. yildönümü kapsaminda düzenlenen etkinliklerde görev alan Aydin Folklor Arastirma Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi (AYFAD) üyeleri gösterileri ile mest etti. Antik kentin gün yüzüne çikmasinda öncülük yapan, hayatinin 30 yilini arkeolojik kazilara harcayan ve mezari da ünlü antik kentin tapinak girisindeki Tetrapylon yaninda bulunan Prof. Kenan Tevfik Erim’e dua eden efeler, antik kenti de gezdi.

AYFAD Baskani Mehmet Yildirim, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramimiz bugün. Ülkemiz adina daha nice senelere insallah. Karacasu’daki 2 bin 500 yillik UNESCO dünya mirasimiz Afrodisias antik kentimizde güzel bir gösteri yaptik. Kültürümüz, vatanimiz ve devletimiz için bu çalismalarimizin degerli oldugunu düsünüyoruz. Destekleri için Aydin Il Kültür ve Turizm Müdürlügü’müze ve Aydin Il Gençlik ve Spor Müdürlügümüze çok tesekkür ediyorum. Kültürümüzü yasatmak için daha çok projeler ve daha çok etkinlikler yapacagiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA