Beyaz Cennetin Semalarinda Cumhuriyet Coskusu Yasandi

Cumhuriyetin kurulusunun 98. yildönümü dünya miras listesindeki Pamukkale travertenlerinin semalarinda da kutlandi.

Beyaz Cennetin Semalarinda Cumhuriyet Coskusu Yasandi
Onlarca sicak hava balonunun havalandigi Pamukkale semalarinda Türk Bayragi ve Atatürk posterleri dalgalandi. Ayrica balonlara binen yerli ve yabanci turistlere Pamukkale Belediyesi tarafindan sanli Türk bayragi ve ay yildizli kirmizi balonlar hediye edildi.

Bundan tam 98 yil önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari tarafindan Cumhuriyet ilan edildi. O günden beri Türkiye Cumhuriyeti’nin bagimsizliginin ilani 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami olarak kutlaniyor. Çesitli etkinliklerle Cumhuriyet coskusunu yasatan Pamukkale Belediyesi, bugüne özel olarak Pamukkale semalarini renklendirdi. Sabahin erken saatlerinde beyaz cennet Pamukkale travertenlerinin eteklerinden kalkan sicak hava balonlari Türk bayragi ve Atatürk posterleri ile süslendi. Gün dogumunda Pamukkale semalari muhtesem görüntülere sahne oldu. Onlarca balonda yüzlerce kisi 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskusunu metrelerce yüksekte yasadi. Pamukkale Belediyesi bu özel günde balona binen yerli ve yabanci turistlere sanli Türk Bayragi ve ay-yildizli kirmizi balonlar hediye etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin ilk saatlerine yüzlerce metre yüksekten gün dogumunu izleyen vatandaslardan Mehmet Demiray, “Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami ve biz bu bayramin 98. Yil dönümünü farkli bir sekilde yasamak istedik. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Istikbal Göklerdedir’ sözünden yola çikarak bu 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni gökyüzünde kutluyoruz. Pamukkale’nin muhtesem dogal güzelligini bir de gökyüzünden görmeyi herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA