Sudan Doktorlar Komitesi Açiklamasi Ordu Güçleri Sivillere Ates Açti, 1 Kisi Öldü 2 Kisi Yaralandi

Sudan'in baskenti Hartum'un kuzeyinde ordu güçlerinin sivillere ates açmasi sonucu bir kisinin öldügü, 2 kisinin yaralandigi bildirildi.

Sudan Merkezi Doktorlar Komitesi, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, ordu güçlerinin Hartum'un Bahri bölgesinde sivillere ates açtigini aktardi.

Olayda bir kisinin öldügü, 2 kisinin de agir yaralandigi kaydedilen açiklamada, "Iletisimde zorluklar yasaniyor, diger sehit haberleriyle ilgili dogrulama süreci devam ediyor." ifadeleri kullanildi.

Doktorlar Komitesi, daha fazla ayrinti paylasmadi. Ordu makamlarindan da konuya iliskin henüz açiklama yapilmadi.

ABD'nin Hartum Büyükelçiliginden dün yapilan açiklamada, baskentteki ordu karsiti gösterilerde sali gününden beri 12 kisinin öldügü, 100 kisinin yaralandigi belirtilmisti.

- Olaganüstü hal ilan edildi

Sudan'da 25 Ekim sabahi Basbakan Abdullah Hamduk ile çok sayida siyasetçi gözaltina alinmis, ertesi gün Hamduk'un serbest birakildigi açiklanmisti.

Askeri müdahalenin ardindan hükümetin sivil kanadi ve çok sayida siyasi parti, halka sokaga inme çagrisi yapmisti.

Bunun üzerine baskent Hartum'un farkli bölgelerinde bir araya gelen binlerce Sudanli, askeri müdahaleye karsi gösteri düzenlemeye baslamisti.

Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, olaganüstü hal ilan ettiklerini, Egemenlik Konseyi ve kabinenin feshedildigini ve Sudan'daki tüm kesimleri temsil edecek teknokrat bir hükümet kurulacagini duyurmustu.

Kaynak: AA