Karabük'te 6. Uluslararasi Akilli Sehir Uygulamalari Konferansi Basladi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliginde düzenlenen 6. Uluslararasi Akilli Sehir Uygulamalari Konferansi basladi.

Akdeniz Bilim ve Teknoloji Birliginin ortakliginda çevrim içi gerçeklestirilen konferansta, KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi ögretim elemanlari ve ögrencileri tarafindan halk müzigi konseri verildi.

Konferans Baskani KBÜ Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ismail Rakip Karas ve yardimcilari Prof. Mohamed Ben Ahmed, Prof. Bernadetta Kwintiana Ane ve Prof. Boudhir Anouar Abdelhakim, etkinlikte konusma yapti.

Fransa EureCom'dan Ksentini Adlen, Ingiltere Northumbria Üniversitesinden Yusuf Arayici, Avustralya Melbourne Üniversitesinden Mohsen Kalantari Soltanieh ve ABD North Dakota State Üniversitesinden Bakr M. Aly Ahmed ve Portekiz Castelo Branco Politeknik Enstitüsünden Domingos Santos, konferansta davetli konusmaci olarak yer aldi.

Akilli sehirler, çevre, saglik, ögrenme, cografi bilgi sistemleri, mekansal bilisimde zeki uygulamalar ve bina bilgi modelleri gibi genis bir alanda bildirilerin sunuldugu konferans, 25'in üzerinde farkli ülkeden pek çok arastirmaciyi bir araya getirdi.

Etkinlikte sunulan bildiriler, SCOPUS indeksli olarak ISPRS Archives'da tam metin ve Springer'da kitap bölümü olarak basilacak.

Uluslararasi konferans, 3 gün sürecek.

Kaynak: AA