Is Kazasi Geçiren Maden Isçisi Sakatligina Ragmen Degnekle Konser Verdi

Zonguldak’ta yerin yüzlerce metre altinda çalisan maden isçilerinden olusan Türkiye’nin ilk madenci korosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’na özel muhtesem bir konser verdi. Konsere degneklerle katilan maden isçisi katilimcilardan büyük alkis aldi.

Is Kazasi Geçiren Maden Isçisi Sakatligina Ragmen Degnekle Konser Verdi
Türkiye Taskömürü Kurumu’nda çalisan maden isçileri tarafindan 3 yil önce kurulan Madenciler Korosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari kapsaminda sahne aldi. Konsere 25 gün önce is kazasi geçiren maden isçisi Mehmet Balcik, degneklerle katildi.

Maden isçilerinin seslendirdigi birbirinden güzel sarkilar ve türküler, izleyicilere keyifli anlar yasatti. Izleyiciler, söylenen sarkilara eslik etti. Yaklasik 1,5 saat sahnede kalan maden isçileri, konser sonunda ayakta alkislandi. Konserin sonunda 10. Yil marsi okundu.

Konsere degneklerle katilan maden isçisi Mehmet Balçik konser boyunca oturarak sarki söylemek zorunda kaldi. Degneklerle konsere katilan maden isçisi katilimcilar tarafindan büyük alkis aldi.

Degneklerle de olsa arkadaslarindan ayrilmak istemedigini ifade eden Türkiye Tas Kömürü Kurumu Üzülmez Müessesesinde harici sinyal isçisi olarak çalisan Mehmet Balcik, “Dünyada ilk olan bir koro bu, bu koroda olmaktan gurur duyuyorum. 3 yildir bu koronun içerisindeyiz. Kaza geçirdim ama ekipten ayrilmak istemedim. Ne olursa olsun bütün sartlari zorlamak isterdim. Geldim arkadaslarimin hepsi bana yardimci oldu. Çok güzel bir konser oldugunu düsünüyorum. Bizim amacimiz bu koroyu bir marka haline getirmek. Arkamizda duran Zonguldak halkina tesekkür ediyorum. Konserlerimiz bundan sonra devam edecek. Kaza geçireli 25 gün oldu provalara katildim. Kaza geçirdim. Konseri kaçirmak istemedim” dedi.

Valilik binasi önünde düzenlenen konsere Zonguldak Belediye Baskani Ömer Selim Alan, Türkiye Taskömürü Kurumu Genel Müdürü Kazim Eroglu, Genel Maden Isçileri Sendikasi Genel Baskani Hakan Yesil, maden isçileri ve vatandaslar katildi.

Program sonunda Zonguldak Belediye Baskani Ömer Selim Alan tarafindan programa degneklerle katilan Mehmet Balcik’a ve koro sefine çiçek takdim edildi.
Kaynak: İHA