Garanti BBVA'dan 9 Milyar 71 Milyon TL Net Kar

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Bastug:'2021 yilinin dokuz ayinda TL kredilerimiz yüzde 22 büyüyerek 253 milyar TL seviyesine ulasti'.

Garanti BBVA, yilin 9 ayinda 9 milyar 71 milyon 591 bin TL net kar elde etti.

Garanti BBVA açiklamasina göre, banka 30 Eylül 2021 tarihli finansal tablolarini açikladi.

Bankanin konsolide finansal tablolarina göre, yilin 9 ayinda net kari, 9 milyar 71 milyon 591 bin TL, aktif büyüklügü 630 milyar 848 milyon 420 bin TL seviyesinde gerçeklesirken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler araciligiyla sagladigi destek ise 499 milyar 840 milyon 175 bin TL oldu.

Garanti BBVA’nin fonlama kaynaklari içindeki en büyük agirligi mevduatlar olusturmaya devam etti; aktiflerin yüzde 68’i mevduatlar ile fonlaniyor. Mevduat tabani yilin ilk 9 ayinda yüzde 20 büyüme ile 428 milyar 204 milyon 119 bin TL oldu. Güçlü sermaye odagini koruyan Bankanin sermaye yeterlilik orani yüzde 15,65, özkaynak kârliligi yüzde 19,2 , aktif karliligi ise yüzde 2,2 seviyelerinde gerçeklesti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Bastug, küresel salginin etkilerini yasamaya devam ettikleri 2021 yilinin dokuz ayini basarili sonuçlarla kapattiklarini belirtti.

Yeni gelismeler isiginda sürekli iyilestirdikleri is süreçleri ve ürünleri sayesinde sermaye yaratarak büyümeye devam ettiklerini aktaran Bastug, müsterilerin yasadigi bankacilik deneyimini iyilestirdiklerini sorumlu bankacilik alaninda attiklari somut adimlarla yarattiklari etkinin kapsamini genislettiklerini dile getirdi.

2021 yilinin dokuz ayinda TL kredilerinin yüzde 22 büyüyerek 253 milyar TL seviyesine ulastigini bildiren Bastug, iç talebin güçlü devam ettigi bu dönemde, tüzel ve bireysel portföyde dengeli ve istikrarli büyümeye devam ederek TL kredilerde pazar payini yil basindan bu yana 1 puan artirarak yüzde 10,6 seviyesine getirdiklerini ve özel bankalar arasinda liderlige yükseldiklerini vurguladi.

Geçmis dönemlerden gelen tedbirli ve proaktif yaklasimlari nedeniyle, kredileri dogru ve seffaf siniflandirarak, aktif kalitelerini çok net ve görünür kildiklarini belirten Bastug, aktif kalitelerini dönemsel olarak sürekli iyilestirdiklerini kaydetti.

Bastug, bu ihtiyatli durus ve güçlü sermayelerinin kesintisiz bir sekilde ekonomiye katki saglayarak büyümelerine imkân verdigini belirtti.

-"Aktif bilanço yönetimi kadar, dijitallesme de uzun yillardir Garanti BBVA’yi sektöründe ayristiran önemli özelliklerinden biri"

Bastug, aktif bilanço yönetimi kadar, dijitallesmenin de uzun yillardir Garanti BBVA’yi sektöründe ayristiran önemli özelliklerinden bir tanesi oldugunu aktardi.

Müsterilere uçtan uca eksiksiz dijital deneyim yasatmak için yatirimlarimiza araliksiz devam ettiklerini dile getiren Bastug, "Garanti BBVA Mobil’de 10 milyon kullaniciyi astik ki bu bankalar arasinda su anki en yüksek aktif mobil müsteri sayisi. Uzaktan müsteri edinimi süreciyle beraber gerek Banka gerekse Garanti BBVA Ödeme Sistemleri (GÖSAS) olarak ürettigimiz kolay çözümlerle bugüne kadar ulasamadigimiz müsterilere de erisebiliyoruz.

Türkiye’nin ilk FinTek’lerinden biri diyebilecegimiz Garanti BBVA Ödeme Sistemleri bugün 9 farkli bankaya da hizmet sagliyor. Yillardir yatirim yaptigimiz teknolojik altyapimizin gücünü gösteren dijital ödeme uygulamamiz Garanti Pay’e kayitli 25 milyon kart bulunuyor." ifadelerini kullandi.

Bastug, firmalarin teknolojideki gelismelere kayitsiz kalamadiklari gibi, iklim krizi ve yarattigi etkileri de ayni sekilde göz ardi etmemesi gerektigini düsündügünü vurguladi.

Bu kapsamda hem Türkiye'de hem de dünyada pek çok ilki gerçeklestirerek is dünyasinin dönüsümüne öncülük ettiklerini belirten Bastug, sunlari kaydetti:

"Kisa bir süre önce Paris Anlasmasi’nin hedeflerine ulasmak için tüm finansal sistemin harekete geçirilmesini destekleyen ve Birlesmis Milletler tarafindan kurulan Net-Sifir Bankacilik Birligi’nin Türkiye’den ilk ve tek imzacisi olduk. Birlesmis Milletler tarafindan kurulan Net-Sifir Bankacilik Birligi, küresel bankacilik varliklarinin yaklasik yüzde 40’ini temsil eden ve 2050’ye kadar borç verme ve yatirim portföylerini net sifir emisyonla uyumlu hale getirmeyi taahhüt eden 36 ülkeden 84 bankayi bir araya getiriyor.

Iklim krizi etkilerini çok çesitli alanlarda gösteriyor. Deniz ekosisteminde yasayan binlerce canli türünü etkileyen müsilaj sorunu hepimizin hafizasinda. Bu nedenle denizlerimizin temizlenmesi ve daha da önemlisi deniz temizligi konusunda gelecek nesillerin egitilmesi ve farkindaligin artirilmasi için TURMEPA’yla birlikte Mavi Nefes Projesi’ni hayata geçirdik.

Bu projeyle Marmara Denizi’ndeki ekosistem basta olmak üzere gelecek kusaklara daha temiz denizler birakmayi hedefliyoruz. Garanti BBVA olarak, sadece ekonomide yarattigimiz etkiye degil; çevreye, sosyal hayata ve teknolojiye kattigimiz degeri de önemsiyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz."

Kaynak: AA