Doha'daki Katara Kültür Köyü'nde 'Türk Minyatür Sanati' Sergisi

10 Kasim'a kadar gezilebilecek sergide 40'tan fazla minyatür sanatseverlerle bulusuyor.

Katar'in baskenti Doha'daki Katara Kültür Köyü, sanatçi Ferhat Akil'in "Türk Minyatür Sanati" sergisine ev sahipligi yapiyor.

Serginin açilisi Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskani Metin Kiratli, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu, Doha Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Müdürü Selçuk Kürsad Koca ve Katara Kültür Köyü Müdürü Halid es-Saliti'nin de katildigi bir törenle gerçeklestirildi.

Katar'da 10 Kasim'a kadar gezilebilecek sergi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 98. yili etkinlikleri kapsaminda Doha Büyükelçiligi, YEE ve Katara Kültür Köyü Vakfi is birligiyle düzenleniyor.

Sergide 40'tan fazla eser sanatseverlerle bulusurken, minyatürlerin Istanbul'daki Osmanli eserlerini anlatan çalismalar oldugu ifade edildi.

Büyükelçi Göksu, serginin açilisinda yaptigi konusmada, bu tür etkinliklerin kardes iki ülke arasinda kültürel alisverisin saglanmasi ve iletisim köprülerinin kurulmasinda önemli bir rol oynadigini ifade etti.

Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskani Metin Kiratli da "Türk kültürünün vücut buldugu, Türk sanatinin ruhunu yansitan" bir sergiye ev sahipligi yaptigi için Katara Vakfi'na tesekkür etti ve sergiden övgüyle söz etti.

Katara Kültür Köyü Müdürü Saliti de böyle bir sergiye ev sahipligi yapmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, çalismalarin Türk mirasinin zenginligini yansitmasi açisindan büyük önem tasidigina dikkati çekti.

YEE Müdürü Koca ise minyatür sanatinin aslen kitap ve el yazmalarini süsleyen, metinlerde yazilanlari ifade eden narin süslemeler ve küçük çizimler oldugunu ifade etti.

Kaynak: AA