Daglik Alanda Ölü Bulunan Adamin Cenazesini 700 Metreden Komandolar Indirdi

Isparta’nin Egirdir ilçesinde çiktigi dagda ölü olarak bulunan adamin cenazesi, yaklasik 700 metre yükseklikten komandolarin yardimiyla 4 saatte indirildi.

Daglik Alanda Ölü Bulunan Adamin Cenazesini 700 Metreden Komandolar Indirdi
Istanbul’da yasayan Mehmet Dereli (53), tatil için geldigi memleketi Egirdir ilçesinde cumartesi günü 2 köpegiyle birlikte Oluklaci’ya dogru tirmanisa geçti. Aksam saatlerinde annesini arayarak, dönüs yolunda oldugunu söyleyen Dereli’den bir süre sonra haber alinamadi. Ihbar üzerine bölgeye giden polis, Dereli ile birlikte tirmanisa giden 2 köpegin biraktiklari aracin yanina döndügünü gördü. Bunun üzerine jandarma, polis, AFAD ve gönüllü ekipler arama çalismasi baslatti. Bölgede 5 gündür devam eden arama çalismalarinda Mehmet Dereli, bugün öglen saatlerinde Çamoluk mevkii bölgesinde kayalik ve sarp bir arazide ölü olarak bulundu. Bölgeye gelen Mehmet Dereli’nin yakinlari gözyasi dökerek, sinir krizi geçirdi.

Cenaze sarp ve zorlu bölgeden 4 saatin sonunda indirildi

Mehmet Dereli’nin kayalik ve sarp bir bölgede bulunan cenazesini indirmek için AFAD, Jandarma Arama Kurtarma(JAK), Egirdir Dag Komando Okulu’ndaki arama kurtarma timi ve gönüllü ekipler seferber oldu. Bölgenin sarp arazi olmasi nedeniyle indirilemeyen cenaze, bulunmasindan 4 saat sonra yaklasik 700 metre yükseklikten halat yardimiyla saglik ocagi evleri arkasina indirildi. Burada tabuta alinan Mehmet Dereli’nin cenazesi otopsi için Egirdir Kemik Eklem Hastaliklari Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne götürüldü. Dereli’nin kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belli olacak.

“Helikopterle aldirmayi düsündük”

Gazetecilere açiklamalarda bulunan AFAD Ekip Amiri Erhan Gökdere, Mehmet Dereli’nin cenazesinin sarp kayaliklar arasinda oldugunu belirterek, “Bulundugu yer çok zor bir yerdi. Alinmasi neredeyse mümkün degildi. Önce helikopterle aldirmayi düsündük ama helikopterin inemeyecegini söylediler. Komando birliginden gelen dagci ekibi bize yardimci oldular. Onlarla birlikte 700-800 metre gibi sarp araziden indirmeyi basardik” dedi.

Gökdere, Dereli’nin cenazesinin 2 saatlik çalismayla indirildigini söyledi.

Kaynak: İHA