Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi Ile Katar Milli Kütüphanesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi ile Katar Milli Kütüphanesi, bilimsel, teknik ve kültürel alanlarda bir is birligi protokolü imzaladi.

Katar'in baskenti Doha'da gerçeklestirilen imza törenine, Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskani Dr. Metin Kiratli ile Katar Devlet Bakani ve Milli Kütüphane Baskani Hamed bin Abdulaziz el-Kevari, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ve her iki ülkeden yetkililer katildi.

Imzalar, Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskani Kiratli ve Katar Milli Kütüphane Baskani Kevari tarafindan atildi.

Imza töreninde konusan Kiratli, son on yilda, Türkiye ile Katar arasindaki ikili iliskilerin, siyaset, egitim, kültür ve çevre gibi alanlarda yapilan is birlikleri ile pekistigini belirtti.

Kiratli, yeni is birligi protokolüyle iki ülke arasinda derinlesen kültürel yakinlasmanin artmasindan mutluluk duydugunu dile getirdi.

???????Kevari de, Türkiye gibi dost ülkelerle is birliginin, özel bir zevk oldugunu; karsilikli çikarlarin yani sira is birliginin ortak kültür ve tarih paydalari üzerine kuruldugunu söyledi.

Iki ülke arasindaki iyi iliskilere ve derin is birligine deginen Kevari, Türkiye kütüphanelerindeki tarihi arsivlerin zenginligine de isaret etti.

Kevari, her iki kütüphanenin donanim ile imkanlar konusundaki yeniligi ve sahip oldugu teknolojik gelismislik sayesinde bu is birliginin, sadece Arap ve Islam dünyasina degil, dünyanin her yerine etkisi olacagini ifade etti.

Tören kapsaminda ayrica, Millet Kütüphanesi'nden Katar Milli Kütüphanesi'ne, siyaset, arastirma ve yemek gibi konulari ihtiva eden Türk yazarlarin 400 kitabi hediye edildi.

Imzalanan protokol; bilimsel, teknik ve kültürel alanlarda is birligi yapmayi; kütüphane faaliyetleri ve uygulamalarini gelistirmede deneyim, bilgi ve beceri alisverisinde bulunmayi amaçliyor.

Kaynak: AA