CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Basin Açiklamasi Yapti Açiklamasi

'Her seyden önce acilen Kara Kis Fonu'nu kurarak, vatandaslarimiza kis aylari için destek ver' 'Elektrik faturalarindaki KDV'yi kis boyunca kaldir. Sadece TRT Fonu'nun kaldirilmasi bile tek basina yüzde 20 oraninda bir indirimin saglanmasina neden olacak' 'Ayni sekilde dogal gaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV'yi de hemen kaldir. Elektrik ve isinmada, düsük gelirliler lehine 'Kademeli Tarifeli Sisteme' geç. Yani, 'Sosyal Tarife Uygulamasini' baslat. Bu vatandaslar, daha agir bir fatura ödemesinler'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, enerji fiyatlarindaki artis nedeniyle iktidara "Kara Kis Fonu" kurulmasi çagrisinda bulunarak, elektrik faturalarindaki KDV'nin kis boyunca kaldirilmasini, elektrik ve isinmada, düsük gelirliler lehine "Kademeli Tarifeli Sisteme" geçilmesini istedi.

Kiliçdaroglu, CHP Genel Merkezi'nde düzenledigi basin toplantisinda, aylardir kisa yönelik uyarilar yaptigini belirtti.

"Kara Kis Fonu" kurulmasi önerisinde bulundugunu hatirlatan Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"Maalesef uyardigim her sey, artik gerçegimiz oldu. Her saat basi yeni bir zam geliyor. Korkunç bir pahalilik var. Bunu vatandas zaten görüyor ve hissediyor. Bu iktidardan çözüm beklemenin, artik abesle istigal oldugu çok açik. Zaten tüm sorunlarin kaynagi kendileri, neyi çözecekler? Bu saray ve sahsim iktidari insanimizi kara kisin insafina terk etmistir. Özetle, is basa düsmüstür. Çözümleri CHP bulmak zorundadir. Muhalefet olabiliriz ama çözümleri biz arayacagiz. Türkiye'de 14 milyon asgari ücretli, açlik sinirinin altinda yasiyor. Bu insanlarimizin çocuklari da sefalet içinde yasiyor. Insanimizin bu kis hayata tutunabilmesi için uygun fiyatli enerjiye erisimin saglanmasi çok kritik. Çocuklariyla yoksulluk içinde yasayan, enerji faturalarini ödeyemeyen 5 milyon hanenin oldugu bir ülkeye biz uzaktan bakamayiz. Insanimizin onuru, haysiyeti söz konusudur."

Çok kisa bir süre içerisinde elektrik faturalarinin 3 kez zamlandigini, dogal gaza 8 defa zam yapildigini, kömüre yüzde 30, mutfak tüpüne ise yüzde 42 oraninda zam geldigini ifade eden Kiliçdaroglu, "Ülkemizin bu halini ben kabul etmiyorum. Bu halk da bunu hak etmiyor." dedi.

Bu yüzden tüm enerji sektörü paydaslarina bir davet mektubu gönderdigini ve "bu millet için birlikte çalisalim" dedigini aktaran CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu, sunlari söyledi:

"Enerjide yasanan korkunç zamlarla mücadele konusunda bana katilmak isteyen herkesle çalismaktan memnuniyet duyacagimi ifade ettim. Sag olsunlar enerji sektörü temsilcileri davetimize icabet ettiler, birlikte bir çalisma toplantisi gerçeklestirdik. Buradan halkimiza seslenmek istiyorum, kime oy vermis olursaniz olun, bu enerji meselesinde hepimiz birlikte mücadele edecegiz. Birlikte mücadele etmek zorundayiz. Iktidara geldigimizde, nihai amacimiz elbette yoksullukla mücadele ve daha adil bir ülke insa etmek olacaktir. Ama atlatmamiz gereken bir kis var. Kisi atlattiktan sonra zaten iktidara gelecegiz, sonrasi kolay.

Gelelim çözüme. Nedir çözüm? Sahsa, buradan sesleniyorum, bu sesi iyi dinle, eger bunlari yaparsan, milletimiz biraz olsun rahatlayacak. Hatta buradan siyasi puan da kazanabilirsin, umurumda degil, yeter ki bu millet rahatlasin. Bunlari hemen yap. Bir: Her seyden önce acilen Kara Kis Fonu'nun kurarak, vatandaslarimiza kis aylari için destek ver. Iki: Elektrik faturalarindaki KDV'yi kis boyunca kaldir. Sadece TRT Fonu'nun kaldirilmasi bile tek basina yüzde 20 oraninda bir indirimin saglanmasina neden olacak. O nedenle diyorum, derhal kaldir. Üç: Ayni sekilde dogal gaz ve mutfak tüpündeki ÖTV ve KDV'yi de hemen kaldir. Dört: Elektrik ve isinmada, düsük gelirliler lehine 'Kademeli Tarifeli Sisteme' geç. Yani, 'Sosyal Tarife Uygulamasini' baslat. Bu vatandaslar, daha agir bir fatura ödemesinler."

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, sorunu saptadiklarini ve çözümü de ortaya koyduklarini, bunun hem halk hem de iktidar lehine oldugunu söyledi.

Enerjiye bagli bu sikintilarin bir de ticari isletmeler boyutu oldugunu vurgulayan Kemal Kiliçdaroglu, "Özellikle esnaf ve küçük ölçekli isletmelerin de acilen bu destek programina alinmasini istiyorum. Bu hamleler halkimiza bir nebze nefes aldiracaktir. Hele bu kara kisi geçirelim, zaten sonra seninle sandikta görüsecegiz." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'in bugünkü AK Parti Grup Toplantisi'nda kendisiyle ilgili bazi videolar izlettigini de hatirlatan Kiliçdaroglu, "Sahis, bugünkü grup konusmasinda uzun uzun benim videolarimi izletip, aleni tehditler savurmus. Adeta birilerine 'Yarim kalan isi bitirin' talimati vermis. Iste buradan söylüyorum, ne senden ne o sürekandan zerre kadar korkum yok. Sonuna kadar mücadelemi verecegim. Bunu bilesin." açiklamasini yapti.
Kaynak: AA