Tarim Kredi, Magazalarinda Kendi Et Ürünlerini Satmaya Baslayacak

Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz: 'Büyük magazalarimizda kasap reyonlarimiz olacak. Küçük marketlerde takdir ederseniz bunlarin her biri bir maliyet oldugu için islenmis ve paketlenmis ürünler halinde tüketicimize ulastiracagiz. Insallah magazalarimizda kendi ürünlerimizi koymayi hedefliyoruz'

Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri (Tarim Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "Büyük magazalarimizda kasap reyonlarimiz olacak. Küçük marketlerde takdir ederseniz bunlarin her biri bir maliyet oldugu için islenmis ve paketlenmis ürünler halinde tüketicimize ulastiracagiz. Insallah magazalarimizda kendi ürünlerimizi koymayi hedefliyoruz." dedi.

Poyraz, Kooperatif Market'in 515'inci subesinin açilisinin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, geçen yil sonu itibariyla bir hayvancilik sirketlerinin oldugunu söyledi.

Daha önce faaliyet gösteren, simdi atil halde olan bir tesisi devraldiklarini belirten Poyraz, "Su anda 6 ayi askin süredir yenileme yatirimlarina devam ettik. Hedefimiz kasim ayi itibariyla bu yatirimi tamamlamak. Kasim ayi sonu itibariyla da üretime geçmek." ifadesini kullandi.

Poyraz, çalismaya sadece et entegre tesisi olarak bakmadiklarini, hayvan yetistiricilerinin de bulunduguna deginerek, söyle konustu:

"Biz bunlarla sözlesmeli yetistiricilik yaparak aslinda bir taraftan kendi sirketimiz olan Tareks Hayvancilik sirketiyle damizlik hayvanlari yetistiricilere verecegiz ve alim garantili bir sekilde verecegiz. Onlar besi hayvanlari yetistirdikten sonra da tekrar onlardan alip kendi tesisimizde isletecegiz ve öncelikle kendi magazalarimizda tüm Türkiye'deki diger perakende zincirinde de ürünlerimizi insallah tüketicilerimizle bulusturacagiz."

Poyraz, et satisina öncelikle büyükbas hayvanla baslayacaklarini belirterek, sistem oturdukça küçükbas hayvanla sistemi yayginlastiracaklarini kaydetti.

Et ürünleriyle ilgili vatandasin ciddi bir güven probleminin oldugunu dile getiren Poyraz, "Aldigi ürüne güvenmek istiyor. Biz özellikle büyük magazalarimizdan baslamak üzere orada anlik görüntülerle yani tesisle magaza arasindaki o farki ortadan kaldiracagiz. Görsel olarak orada kuracagimiz sistemlerle tüketicimiz raftaki o ürüne elini uzattigi an o ürünün hangi ortamda üretildigini anlik görmek imkanina sahip olacak." diye konustu.

- "Amacimiz burada bir esik deger olusturmak"

Poyraz, amaçlarinin piyasa regülasyonu oldugunu aktararak, kendilerinin bir maliyet hesabi yaptiktan sonra maliyet üzerine çok yüksek karlar koymadiklarina dikkati çekti.

Sirketin kendi ticari faaliyetlerini devam ettirebilecek bir rakamla bu isi götürmeye çalistiklarina deginen Poyraz, sunlari bildirdi:

"Bizim amacimiz burada bir esik deger olusturmak. Piyasada karla ilgili bir siskinlik varsa zaten o siskinligin alinmasi. Bizi söyle yorumluyorlar. 'En ucuz ürünü biz verecegiz.' hayir, piyasada fiyat belirleyiciyiz. Biz esik deger olustururuz. Aslinda tüm dünyada kooperatiflerin fonksiyonu da budur. Siz bir ürünle ilgili bir fiyat belirlersiniz. Piyasadaki diger aktörlerde piyasadaki rekabet sartlarinda bu fiyata yakin fiyatlarla bu sefer mallarini satmaya çalisirlar. Bazen bizim altimiza inerler bazen de bizim üstümüzde kalirlar. Önemli olan orada olusan asiri bir kar varsa o karin kooperatifler vasitasiyla dengelenmesi meselesidir."

Poyraz, yalnizca kendi sirketleriyle degil pek çok yetistirici ve kooperatif yapilanmalariyla is birligini gelecek dönemde gelistireceklerini ifade ederek, "Onlara da sözlesmeli üretim yaptirip, onlarin yetistirdigi besi hayvanlarini alip isleme ve pazara tasima noktasinda alternatif bir kanal olusturacagiz." dedi.

Et ürünlerinin islenmis olarak bütün marketlerde olacagini deginen Poyraz, "Büyük magazalarimizda kasap reyonlarimiz olacak. Küçük marketlerde takdir ederseniz bunlarin her biri bir maliyet oldugu için islenmis ve paketlenmis ürünler halinde tüketicimize ulastiracagiz. Insallah magazalarimizda kendi ürünlerimizi koymayi hedefliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA