Marmara Denizi Açiklarinda Çatisan Gemilerde Hasar Tespiti Yapildi

Marmara Denizi açiklarinda, Tekirdag'in Sarköy ilçesi ile Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi arasinda kalan bölgede çatisan iki gemide hasar tespiti gerçeklestirildi.

Tekirdag'in Sarköy ilçesi ile Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi arasinda kalan Doganaslan mevkisinde dün çatisan "Benitamou" ve "BC Vanessa" isimli gemiler için Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügünde (KEGM) görevli dalgiçlar sualti kontrollerini, kurtarma uzmanlari da incelemelerini yaparak hasar tespitini tamamladi.

Panama bayrakli "Benitamou"nun 4 numarali ambarinda 10 metreye 20 metre çapinda hasar meydana geldigi, Barbados Adalari bayrakli "BC Vanessa"nin ise bas kisminda 3 santim genisliginde ve 2 metre uzunlugunda bir yirtik olustugu belirlendi.

KEGM yetkililerinin hazirladigi rapor daha sonra Çanakkale Liman Baskanligina gönderildi.

Gemilerin son durumlari yasal islemlerin tamamlanmasinin ardindan kesinlik kazanacak.

- Olay

Ukrayna'nin Yuzhny Limani'ndan Çin'in Zhangjiacang (Sangay) Limanina giden 299 metre boyundaki demir cevheri yüklü Panama bayrakli "Benitamou" isimli gemi ile Bulgaristan'in Varna Limani'ndan Misir'in Tunus Limani'na giden 172 metre boyundaki bugday yüklü Barbados Adalari bayrakli "BC Vanessa" isimli gemi, dün saat 06.10'da Tekirdag'in Sarköy ilçesi ile Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi arasinda kalan Doganaslan mevkisinde çatismisti.

Kaynak: AA