Facebook Üçüncü Çeyrekte Net Kar Ve Gelirini Artirdi

Dünyanin en büyük sosyal paylasim sitelerinden Facebook'un geliri, bu yilin üçüncü çeyreginde yüzde 35 artarak 29 milyar dolara yükselirken, net kari yüzde 17 artisla 9,2 milyar dolara çikti.

Facebook, temmuz-eylül dönemine ait bilançosunu açikladi.

Buna göre, sirketin üçüncü çeyrekte elde ettigi gelir, geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 35 artisla 29 milyar dolara çikti. Facebook, 2020'nin ayni döneminde 21,5 milyar dolar gelir elde etmisti.

Bu dönemde Facebook'un elde ettigi gelir beklentilerin gerisinde kalirken, sirketin üçüncü çeyrekte 29,6 milyar dolarlik gelir açiklayacagi tahmin ediliyordu.

Sirketin net kari da üçüncü çeyrekte yüzde 17 artisla 9,2 milyar dolara yükseldi. Facebook, 2020'nin temmuz-eylül döneminde 7,8 milyar dolar net kar elde etmisti.

Facebook'un 2020'nin üçüncü çeyreginde 2,71 dolar olan hisse basina kari da bu yilin ayni döneminde 3,22 dolara yükseldi.

Facebook'un günlük ve aylik aktif kullanici sayisinda da bu dönemde artis kaydedildi. Günlük aktif kullanici sayisi, eylül ayi itibariyla yillik bazda yüzde 6 artarak 1,93 milyara ulasti. Sosyal paylasim sitesinin aylik aktif kullanici sayisi da ayni dönemde yüzde 6 artisla 2,91 milyar oldu.

Sirket, yilin dördüncü çeyreginde ise gelirinin 31,5 milyar dolar ile 34 milyar dolar arasinda olmasinin beklendigini bildirdi. Analistler, sirketin dördüncü çeyrek gelirinin 34,8 milyar dolar civarinda olmasini bekliyordu.

Facebook'un açiklamasinda, Apple'in iOS 14 degisikliklerinden kaynakli sebepler, makroekonomik ve yeni tip korornavirüs (Kovid-19) ile ilgili faktörler isiginda dördüncü çeyrege iliskin belirsizlik oldugu aktarildi.

Kaynak: AA