Çorum'da Ögrenci Servislerinde Emniyet Kemeri Denetimi Yapildi

Çorum Emniyet Müdürlügünce, ögrencilerin okul servisiyle seyahatleri sirasinda emniyet kemeri kullanmalarini tesvik etmek amaciyla baslatilan proje kapsaminda 280 polisin katilimiyla uygulama yapildi.

"Biz emniyet kemeri takiyoruz, ya siz?" sloganiyla hayata geçirilen proje kapsaminda Trafik Denetleme Sube Müdürü Bünyamin Demir, çevik kuvvet, terörle mücadele, kaçakçilik ve organize suçlar gibi birimlerden polis ekipleriyle Fatih Sultan Mehmet Ilkokulunda denetim yapti.

Ögrencilere trafik bilinci asilamak amaciyla polis düdügü hediye eden Demir, emniyet kemerinin nasil takildigi ve ne ise yaradigini uygulamali olarak anlatti.

Demir, gazetecilere, polisin sorumluluk bölgesindeki 225 okula bagli 458 ögrenci servisinde ögrencilerin emniyet kemeri kullanimi konusunda bilinçlenmeleri amaciyla es zamanli uygulama yaptiklarini söyledi.

Kaza aninda kisiyi koruyacak tek tedbirinin emniyet kemeri kullanimi olduguna dikkati çeken Demir, "Çocuklarimizin güvenli sekilde seyahat etmesi için Sayin Bakanimizin talimati dogrultusunda bütün personelle sahaya inmis bulunmaktayiz. Ilk defa Çorum'da tüm birimlerle ayni anda sahaya indik. Amacimiz ögrencilerin emniyet kemeri kullanimini aliskanlik haline getirmelerini saglamak." dedi.

Kentte trafik güvenligini saglamak amaciyla aldiklari tedbirlerin sonuç verdigini vurgulayan Demir, sunlari kaydetti:

"Aldigimiz tedbirler sayesinde il merkezinde meydana gelen ölümlü trafik kazasi sayisinda yüzde 53 gibi büyük bir düsüs meydana geldi. Bu gibi etkinliklerin faydasini görüyoruz. Çocuklarimizi temelden yetistirmek maksadiyla Trafik Dedektifi Projesi kapsaminda siniflarda egitimler düzenliyoruz. Ayrica servislere bindiklerinde çocuklarimiza emniyet kemeri takma aliskanligi asilamaya çalisiyoruz."

Kaynak: AA