Köpegin Saldirisina Ugrayan 3 Yasindaki Çocuk Ölümden Döndü

Kastamonu’nun Araç ilçesinde arkadaslariyla birlikte oyun oynadigi sirada sokak köpeginin saldirisina ugrayan 3 yasindaki çocuk, ölümden döndü. Üç ay içerisinde üç çocuga köpeklerin saldirdigini söyleyen mahalleli duruma tepki göstererek, yetkililerden yardim istedi.

Köpegin Saldirisina Ugrayan 3 Yasindaki Çocuk Ölümden Döndü
Kastamonu’nun Araç ilçesine bagli Çay Mahallesi’nde yasayan Esra Asik’in 3 yasindaki oglu Mert Furkan, arkadaslariyla birlikte evinin önünde oyun oynadigi sirada basibos gezen sokak köpeginin saldirisina ugradi. Oyun oynayan diger çocuklar kosarak kurtulurken Mert Furkan ise köpegin saldirisi neticesinde yaralandi. Basinda, dudaginda, elinde, kolunda ve yüzünde derin çizikler ve yariklar olusan küçük çocuk, birlikte oyun oynadigi çocuklarin haber vermesi üzerine olay yerine gelen vatandaslar tarafindan kurtarildi. Sokak köpeginin saldirisina ugrayan küçük çocuk, olay yerine çagrilan ambulans ile Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirildi. Hastanede ameliyata alinan Mert Furkan, tedavisinin ardindan taburcu edildi. Köpegin saldirisindan dolayi büyük korku ve panik yasayan Mert Furkan, “Köpek isirinca kaçtim, ablalar beni kurtardi” diyerek yasadigi korku dolu anlari anlatti.

“Oglumun eli yüzü parçalanmis ama sükrediyorum, kaybetmiste olabilirdim”

Yasanan olayi anlatan anne Esra Asik ise, “Araç ilçesinde çok fazla köpek var. Çevre ilçelerden ya da köylerden ne kadar basibos köpek var ise getirilip buraya atiliyor. Ben çalistigim için oglum, çikmaz sokakta kaynanamin yaninda kaliyor. Kapinin önünde çocuklar oyun oynarken ablasi ile birlikte hatta ogluma yasit yanlarinda 2-3 tane daha çocuk var. O sirada bisiklete binerken herhalde bisikletin sesinden huylandi galiba köpek, çocuguma saldirmis. Ben yine bununla atlattigi için sükrediyorum. Daha fenasi da olabilirdi. Çocugumu su anda kaybetmiste olabilirdim. Ben hayvan düsmesi bir insan degilim, hayvanseverlere de çok fazla saygim var. Tek istedigim bos bir araziye köpekler için yer yapilsin istiyorum. Orada köpekleri beslesinler, orada istedikleri kadar köpeklere baksinlar istiyorum. Baska birisine de saldirabilirdi. Yetkililerden yardim istiyorum, köpeklere bir barinak yapsinlar” dedi.



“Köpek gördügü yerde oglum kaçacak yer ariyor”

Oglunun yüzünde dikis izlerinin kaldigini söyleyen Esra Asik, “Dudagi zaten parçalandi, alninda iki tane dikis var. Elinde de dikis izi kaldi. Hele psikolojisi deseniz zaten oglumun bozuldu. Köpek gördügü yerde oglum kaçacak yer ariyor” diye konustu.



“Köpeklerin yüzüne çocugumu okula gönderemiyorum”

Okul çevresinde her zaman 15 civarinda köpeklerin oldugunu söyleyen mahalle sakinlerinden Numan Çalis da, “Bunlardan benim çocuklarim geçemiyor. Burada Halk Egitim Merkezinin okulu da var. Okula da geçemiyorlar. Ben evden görüyorum. Araç Belediyesi basta olmak üzere ilimizin önde gelenlerinden, yetkililerden bu ise bir çözüm bulmalarini istiyorum. Benim çocugum ortaokul 5’inci sinifa gidiyor. Sabahlari kalkiyorum oglum hadi okula git diyorum, baba suradaki köpeklerden ben geçemiyorum. Beni oradan geçir, oradan sonrasini ben giderim diyor. Daha dün sabahta bana saldirdilar burada. 14-15 tane köpek burada bekliyor. Burada okula giderken herhangi bir çocuga köpekler saldirsa bunun hesabini kim verecek, bu isin vebalini kim tasiyacak. Tamam, hayvanseverlere saygimiz var ama bu duruma da birilerinin çözün bulmasi gerekiyor” seklinde konustu.



“Köpekler, çocuklarimiza saldiriyor, biz bu isten mustaribiz”

Köpeklerin okul ve cami önlerinde beslenmesinin yanlis oldugunu söyleyen Araç Çay Mahallesi Muhtari Musa Soydan ise, “Çarsamba günü evinin önünde oynayan küçük bir çocugumuza köpekler saldirdi. Köpekler, çocugun yüzünü, elini ve kolunu parçaladi. Biz bu isten mustaribiz, yetkililerden çözüm bekliyoruz. Bu olaylar üç aydir mahallemizde devam ediyor. Üç ay içinde üç tane çocugumuz köpekler saldirdi ve çocuklarimiz yaralandi. Olumsuz yerlerde olumsuz sekilde hayvanlar besleniyor. Biz, hayvanlara karsi degiliz. Ama cami, okul ya da kamu kurumlarinin önlerinde hayvanlarin beslenmesini dogru bulmuyorum. Çünkü buralarda insan sayisi fazla oluyor. Buralarda beslendikleri için köpekler yogun oluyor. Insanlara saldirmalari daha yüksek oluyor. Üç ay içinde üç tane çocugumuza köpek saldirdi, hallerini görüyoruz. Mahallemiz perisan, bu olaylardan ötürü ben sürekli sahsin baski altinda kaliyor. Insanlar sürekli çareler ariyorlar. Bana veya yetkili kurumlara söylüyorlar. Bu konuda devletimizden yardim talep ediyorum. Ilgilenmelerini istiyorum” ifadelerini kullandi.

“Çocuklari köpeklerden korumak isterken su anda sorusturma geçiriyorum”

Mahalle sakinlerinin köpeklerin yüzüne islerine gidemediklerini söyleyen Soydan, “Ben, bir çocugu kurtardigimdan dolayi da ayrica sorusturma geçiriyorum. Yaklasik 3 ay önce çocuklarimiza tekrar köpekler bu sekilde saldirmisti. Bende kendi sahsi ruhsatli silahimla bir el havaya ates edip çocuklari köpeklerin saldirisindan kurtarmistim. Çocuklari kurtardik ama kendi silahimizda meskun mahallede havaya ates ettigimden dolayi su anda sorusturma geçiriyorum. Ise giden arkadaslarimiz muzdarip, sabahlari ise gidemiyorlar. Çogu insanlar ellerinde sopalarla geziyor. Hayvansever arkadaslardan bu konuda da bizlere yardimci olmalarini bekliyoruz. Biz, onlara karsi degiliz. Devletimizden de milletimizden de yardim bekliyoruz” dedi.



“Geçen günde benim torunuma köpekler saldirdi”

Geçtigimiz günlerde torununa köpeklerin saldirdigini anlatan mahalle sakinlerinden Fatma Gül Asik da, “Traktörlerle mahallemize gelip, özellikle Cuma günleri buralara köpekleri birakiyorlar. Çocuklarimiz kapidan disariya çikamiyorlar köpeklerin yüzünden. Geçende yine burada bir çocugun her tarafini köpekler isirdi. Yine geçende benim torunumu burada isirdilar. Torunumu Berat’imi köpekler altina aldi, her tarafini isirdilar. Biz, geçende gidip belediyeye sikayette bulunduk. 4-5 tanesini mahallemizden aldilar ama yine her taraf ayni, köpek dolu. Köpekler yüzünden mahallede gezemiyoruz. Mahallemizi köpekler basmis. Köpeklerin yüzünden ne evlerden çikabiliyoruz ne de çocuklarimiz okula gidebiliyor. Köpeklerin yüzüne evlerimizden çikamiyoruz, korkuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA