Binali Yildirim, Sivas'ta Partisinin 'Genisletilmis Il Danisma Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Hizmette siyaset olmaz dedik, hizmet millete yapilir. Milli irade olmadan devlet idaresi olmaz. Milli iradeye sahip çikamayan iktidarlari da gördük. Nerede gördük 28 Subat'ta, 1980'de, 1971'de, 1960'ta gördük' 'O milli iradeye kafa tutan, el sallayan, ayar vermeye çalisanlar 2000'li yillardan sonra da o aliskanliklarini devam ettirmek istediler. 27 Nisan emuhtira ile karsimiza çiktilar. Onlara dedik ki bir dakika yagma yok. Biz emri milletten aliriz, milletin dedigini yapariz. Onun disinda bize hiç bir sey sökmez. Aynen gelen mektubu iadeli taahhütlü olarak gönderdik'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, "Hizmette siyaset olmaz dedik, hizmet millete yapilir. Milli irade olmadan devlet idaresi olmaz. Milli iradeye sahip çikamayan iktidarlari da gördük. Nerede gördük 28 Subat'ta, 1980'de, 1971'de, 1960'ta gördük" dedi.

Fidan Yazicioglu Kültür Merkezinde partisinin il baskanliginca düzenlenen "Genisletilmis Il Danisma Toplantisi"na katilan Yildirim, konusmaya baslamadan önce Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i telefonla arayarak salonda bulunan partililere sürpriz yapti.

Yildirim, "Arkadaslarimiz sizi dinlemek için sabirsizlaniyor. Simdi mikrofonu açiyorum, Sivaslilar size hasret kaldi. Kisa sürede sizi görmek istiyorlar. Bu aksam hiç olmazsa sesiniz ile bir hasret giderirseniz memnun olacagiz." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan ise toplantinin hayirlara vesile olmasini diledi.

Çok önemli bir döneme girildigini vurgulayan Erdogan, sunlari söyledi:

"Bu dönem içerisinde ben inaniyorum ki Sivasli kardeslerim bütün ezberleri bozacaktir. Gerek kadin kollari, gerek gençlik kollari olarak insallah bu basariyi ben tanidigim, inandigim Sivas teskilatinda görüyorum. Sivas’ta ilk yapacagimiz bir mitingde veya toplu açilis törenlerin de bunu görecegime inaniyorum. Bu duygular içerisinde Sivas'i, Sivasli kardeslerimi en kalbi duygularim ile selamliyorum. Geceniz mübarek, geleceginiz aydinlik olsun. 2023 simdiden bizim için bir zafer mustusu olsun diyorum."

Cumhurbaskani Erdogan'a tesekkür eden Yildirim, "Tam karsimda bir yazi var. Izniniz olursa onu okuyorum. 'Arkasinda Sivas olanin, sirti yere gelmez' burada bunu tarihi günde söylemistiniz. Sivas bizi hiç mahcup etmedi. Yüzde yetmislerin de altina düsmedi.” diye konustu.

Sivas'ta üye sayisinda yüzde 25'in üzerine artis görüldügünü ve hedeflerinin yüzde 30'u bulmak oldugunu dile getiren Yildirim, "Bunu da kisa sürede Istasyon Caddesi'nde vatandaslar ile yaptigimiz bulusmada çok rahat basaracaklarini gördük. Diyorlar ki 'geçmisten bahsetmeyin, gelecegi anlatin', geçmisi olmayanin gelecegi olmaz." ifadelerini kullandi.

- "Bu topraklardan nice medeniyetler geldi geçti"

Türkiye Cumhuriyeti’nin yerden ot gibi bitmedigini aktaran Yildirim, söyle devam etti:

"Bu topraklardan nice medeniyetler geldi geçti. Cumhuriyetin temelleri bu sultan sehirde atildi. Istiklal mücadelesi, Erzurum Kongresi'nden sonra Sivas Kongresi, yeni Türkiye'nin dogum sancilarinin hissedildigi sehir olmustur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tam 108 gün sultan sehir Sivas'ta kaldi. Bütün kurtulus mücadelesini bu sehirde planladi. Türkiye'nin her kösesinden gelen hakir insanlar, temsilciler, mebuslar burada ülkenin gelecegini, kaderini tayin etti. Böyle bir sehirde bizde sorumluluk tasiyarak, bu sehrin evladi olarak, bu sehrin bir köyünde dünyaya gelmis kardesiniz olarak elbetteki sorumlulugumuzun geregini yaptik."

Sivas'ta 2002 yilinda bölünmüs yol olmadigini animsatan Yildirim, "Sehir geçislerinde bölünmüs yol, standartlarin altinda var. Ne kadar 24 kilometre, 19 yilda bunun üzerine ne yapmisiz, tam 830 kilometre bölünmüs yol yapmisiz." dedi.

Nuri Demirag'in çalismalarina da dikkati çeken Yildirim, "Nuri Demirag bir girisimci is adamidir. Dünya'da uçak yapimini daha birçok ülke bilmezken Türkiye’de uçagi yapti. Dis ülkelere de satma basarisini gösterdi ama bu tek parti zihniyeti onun önünü kesti. O girisim akamete ugradi. Eger Nuri Demirag'in baslattigi o hamle devam ettirilseydi bugün adini sanini duydugumuz uçak sirketleri nal toplardi. Niye ideolojik, niye onlar gibi düsünmüyor. Böyle bir sey olur mu, elbette olmaz. Bu ülke için tas üstüne tas koyanin basimiz, gözümüz üstünde yeri var. Kim olursa olsun. Yeter ki is yapsin. Yeter ki milletin derdine derman olsun." diye konustu.

- "Biz emri milletten aliriz"

Bu ülke için tas üstüne tas koyanin baslari üstünde yeri oldugunu söyleyen Yildirim, sunlari kaydetti:

"Kim olursa olsun yeter ki is yapsin. Yeter ki milletin derdine derman olsun. Siyaseti hiçbir zaman ideolojik amaç için kullanmadik. Eger isin ucunda hizmet varsa biz siyasette variz. Hizmette siyaset olmaz dedik, hizmet millete yapilir. Milli irade olmadan devlet idaresi olmaz. Milli iradeye sahip çikamayan iktidarlari da gördük. Nerede gördük 28 Subat'ta, 1980'de, 1971'de, 1960'ta gördük ama o milli iradeye kafa tutan, el sallayan, ayar vermeye çalisanlar 2000'li yillardan sonrada o aliskanliklarini devam ettirmek istediler. 27 Nisan e-muhtira ile karsimiza çiktilar. Onlara dedik ki 'bir dakika yagma yok. Biz emri milletten aliriz, milletin dedigini yapariz. Onun disinda bize hiçbir sey sökmez.' Aynen gelen mektubu iadeli taahhütlü olarak gönderdik. Yetmedi 17-25 Aralik alçak FETÖ, yargi, kolluk darbesiyle karsi karsiya kaldik. Yine dik durduk. Kim dik durdu. Recep Tayyip Erdogan dik durdu. Onun arkadaslari dik durdu. Kimin adina, millet adina çünkü bize yetkiyi veren gücü veren millettir. Alacak olan da millettir."

- "Seytanca sinsice planlar yaptilar"

Yildirim, sandikta millete 15 kez hesap verdiklerini, hala da vermeye devam ettiklerini ve edeceklerini ifade etti.

Millet iradesinin devlet idaresine dönüsmedikçe Türkiye'nin katedecegi yol olmayacagina vurgu yapan Yildirim, "Vesayetçiler, terör seviciler, bölücüler, kutsallarimizi istismar edenler, degerlerimizi asindiranlar yilmadilar." dedi

Bu zihniyetlerin 15 Temmuz'da da ortaya çiktigini belirten Yildirim, söyle devam etti:

"15 Temmuz artik onlara göre altin vurustu. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet artik onlarin elinden bunlari alamazdi diye düsündüler. Çünkü seytanca, sinsice plan yaptilar. Asker, polis kiligina girdiler. O güzel elbiseyi lekelediler. Yetmedi devletin millet parasiyla aldigi uçaklari, helikopterleri, tanklari, agir silahlari millete dogrultular. Bu alçakligi da yaptilar ama millet ne yapti. Lideri Recep Tayyip Erdogan ve milletin seçtigi hükümet, onun Basbakani meydanlara davet etti. Millet gögsünü siper etti. Bir olduk meydanlari doldurduk, alçaklara dur dedik. O gece bayrak inmedi, ezanlar dinmedi. Tankin gücü, halkin ve hakkin gücü karsisinda maglup oldu. Bugünlere gelirken keske bölücü terör örgütü, FETÖ’cü terör örgütü ile bu sorunlari yasamasaydik. Hep dikkatimizi Türkiye’nin kalkinmasina verseydik. Projelere zaman ayirsaydik. Insanimizin, kadinlarimizin, gençlerimizin daha güzel bir gelecegi için çalissaydik. Bugün inanin yaptigimiz isin en az bes kati is daha yapardik. Yirmi yilda seytan taslamaktan arta kalan zamanlarda ancak is yapabildik. Böyle bir süreci birlikte yasadik. Bütün bu zorluklarin içerisinde güneyimize süper güçlerin, emperyalist güçlerin amaçlarina, hedeflerine tam da ters düsecek, onlarin planlarini alt üst ederek operasyonlari darbeden hemen bir ay sonra yapmaya basladik. Sinirlarimizi güvenlik altina aldik."

AK Parti ile Recep Tayyip Erdogan ile ugrasmalarinin sebeplerini de anlatan Yildirim, "Bunu bilmek için kahin olmaya lüzum yok. Eger siz dünyanin egemen güçlerinin üç adim ardinda yürürseniz, sesinizi çikartmazsaniz, dis operasyonlar yapmazsaniz, dünya besten büyük demezseniz, Karabag’da, Libya’da, Suriye’de, Afganistan’da, Yemen’de, Irak’ta bizim meselemiz demezseniz size kimse degmez ama o zaman siz, siz olmazsiniz. Osmanli'nin torunu, onun ecdatlari olamazsiniz." seklinde konustu.

Türkiye'nin, dünyanin en büyük havaalanini, en derin tünelini yaptigini belirten Yildirim, "Yetmedi yanina birde Avrasya tüneli yaparsaniz, siz hizli tren yapip Ankara'yi Istanbul'a baglarsaniz, yollari bölüp hayatlari birlestirirseniz o zaman sizi tabii ki istemezler, kiskanirlar, seytanca planlar yaparlar. Ne plan yaparsa yapsinlar bildigimiz yoldan dönmek bize haram olsun." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA