'5. Safran Festivali' Kapsaminda Yemek Yarismasi Yapildi

Yarismada 'Safranli ekmek kadayifi' ile Nermin Göktas birinci oldu.

Karabük'ün Safranbolu ilçesiyle özdeslesen, boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gida sektörü gibi birçok alanda kullanildigi için "mucize bitki" olarak adlandirilan safran bitkisi için düzenlenen "5. Safran Festivali" kapsaminda "Safranli Yemek Yarismasi" yapildi.

Ilçe merkezindeki bir otelde düzenlenen yarismada konusan Safranbolu Kaymakami Mehmet Türköz, ortaya çikan lezzetleri ilçedeki her restoranda görebilmek ve misafirlere ikram edebilmek için yarisma organize edildigini söyledi.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Dernegi (TÜRES) Genel Baskani Ramazan Bingöl ise Türkiye'nin her kösesinde ayri bir lezzet oldugunu ve bu lezzetleri tanitmak için çalismalar yaptiklarini anlatti.

Safranbolu Belediye Baskani Köse ise bir kültür kenti olan Safranbolu'nun soyut mirasinin önemine vurgu yaparak, safranli yemeklerin tanitimi için bu tür etkinliklerin önemli oldugunu dile getirdi.

Yarismada, "Safranli ekmek kadayifi" ile Nermin Göktas birinci, "Safran soslu bonfile" ile Tunahan Açikgöz ikinci ve "Safranli saray mafruka" ile Emine Güngör üçüncü oldu.

Ev hanimlari kategorisinde "Safranli sür reçeli" ile Suna Karagöz birinciligi, "Safranli kurabiye" ile Zübeyde Özer ikinciligi ve "Safranli Somon" ile Sükriye Özata üçüncülügü elde etti.

Ögrenciler kategorisinde birinciligi Nazmiye Mamadova "Safranli krem burle" ile ikinciligi Yunus Özay "Safran Risotto" ile ve üçüncülügü Havva Nur Karadag "Sölen" ile kazandi.

Dereceye girenlerin ödülleri protokol üyeleri tarafindan verildi.

Kaynak: AA