Turgutlu Belediyesinden Çölyak Hastalarina Özel Hizmet

Turgutlu Belediyesi, özel beslenme gereksinimi duyan çölyak hastalarina yönelik hayata geçirdigi ücretsiz glütensiz ekmeklerin dagitimina basladi.

Turgutlu Belediyesinden Çölyak Hastalarina Özel Hizmet
Turgutlu Belediyesi, Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Dernegi Turgutlu Temsilciligi isbirligiyle çölyak hastalarinin temel ihtiyaçlarinin basinda gelen glütensiz ekmekleri ücretsiz olarak ulastirmaya basladi.

Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügüne bagli ekipler, diger ekmek türlerine göre daha yüksek satis fiyati olan glütensiz ekmekleri çölyak hastalarina teslim etti. Glütensiz ekmekler, her hafta ücretsiz olarak çölyakla mücadele eden bireylere ulastirilacak.

Çölyak hastalarinin yasamlarini kolaylastiracak söz konusu projenin ilk adiminin atildigini belirten Turgutlu Belediye Baskan Yardimcisi Firat Honaz, “Turgutlu’muzda çölyak hastaligi ile mücadele eden bireylerimizin yasamlarini bir nebze de olsa kolaylastiracak bu degerli projenin ilk adimini attik. Özel beslenme gereksinimi duyan vatandaslarimizin hem her yerde bulamadiklari hem de daha yüksek fiyata satilan glütensiz ekmeklerin dagitiminin ilkini gerçeklestirdik. Bundan sonraki süreçte ekiplerimiz tarafindan haftalik olarak glütensiz ekmekleri çölyak hastasi vatandaslarimiza ulastirmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA