Tip Fakültesi'nin 360 Ögrencisi Beyaz Önlüklerini Törenle Giydi

Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi 2021-2022 egitim ögretim yili “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Rektör Özkan’in da katildigi törende 360 Tip Fakültesi 1. sinif ögrencisi hekimlige ilk adimlarini atti.

Tip Fakültesi'nin 360  Ögrencisi Beyaz Önlüklerini Törenle Giydi
Akdeniz Üniversitesi Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu’nda gerçeklestirilen törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’in yani sira Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi ve Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arici, Prof. Dr. Cengiz Toker, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erol Gürpinar, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Yildiray Çete, Dekan Yardimcilari Prof. Dr. Levent Sarikcioglu, Prof. Dr. Neval Boztug, akademisyenler ve ögrenciler katildi.



“Hekimlik büyük fedakârlik gerektiren, insanliga hizmet için yapilacak bir meslektir”

Beyaz Önlük Törenimizde Tip Fakültesi 1. sinif ögrencilerimizin hekimlige ilk adim atmalarinin heyecanini paylasmaktan dolayi mutluluk duyduklarini dile getiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Hekimlik büyük fedakârlik gerektiren, insanliga hizmet için yapilacak bir meslektir. Bu meslegi icra ederken pusulaniz ise vicdaniniz olmalidir. Hastalariniza yaklasirken, sanki bir aile bireyinize yaklasir gibi, empati göstererek, özen ve özveriyle yaklasmalisiniz. Hasta ve hekim iliskisindeki güvenin kurulmasi, onu anladigimizi hissettirmek, hastaligin tedavisinde belki ilaçlar kadar önemlidir” dedi.



Zorlu bir sinav maratonunu geçerek üniversiteyi kazandiklarini söyleyen Rektör Özkan, “Kendinizin ve ailelerinizin hayallerini gerçeklestirmenin ilk adimini attiniz. Lütfen egitim hayatiniz boyunca da sizi buraya getiren hayallerinizi, hedeflerinizi hep aklinizda tutun. Sunu da gönül rahatligiyla söyleyebilirim ki, bu hedefleri gerçeklestirmek için dogru yerdesiniz. Çünkü tip egitiminde pratik çok önemlidir. Kaliteli bir tip egitimi bu nedenle ancak kaliteli bir saglik hizmeti sunulan, yeterli sayida hasta çesitliligi olan, cihaz altyapisi güçlü merkezlerde verilebilir. Saglik alaninda bir marka haline gelmis olan Üniversitemizde bu anlamda ihtiyaç duyacaginiz her türlü altyapiyi bulabileceksiniz” seklinde konustu.



“Tip egitimi ayni zamanda bir usta-çirak iliskisi”

Tip egitiminin ayni zamanda bir usta-çirak iliskisi oldugunu söyleyen Rektör Özkan “Tip Fakültemiz de alanlarinda çok yetkin ve donanimli hocalara sahip. Üniversitemiz ayrica dünyada ve ülkemizde birçok ilki de gerçeklestirmis bir üniversite. Bundan en verimli sekilde yararlanmak ise siz ögrencilerimize düsüyor. Önce kendinize, sonra da ustalariniza saygi duymalisiniz. Kendinizi sürekli gelistirmek için merakli ve istekli olmalisiniz. Siz bu özellikleri gösterirseniz, hocalarimizin tecrübe ve deneyimlerinden en iyi sekilde yararlanabilirsiniz. Bu güçlü yanlarimiz, sizlerin donanimli bir hekim olarak yetismeniz için önemli bir imkan sagliyor. Amacimiz sizlerin dürüst, çaliskan, vatanini seven, görev bilincine ve etik degerlere sahip, insana deger veren, adaletli, vicdanli hekimler olarak, yani bugün üzerinize giydiginiz bu beyaz önlüge layik hekimler olarak yetismenizdir. Bu vesileyle bugün burada hekimligin simgesi olan Beyaz Önlüklerini giyerek mesleklerine ilk adimlarini atan gelecegin genç hekimleri olan sizleri tekrar kutluyorum. Saygideger ögretim üyelerimize ve siz kiymetli ögrencilerimize mutlu, huzurlu ve basarili bir egitim dönemi diliyorum. Gözlerinizde gördügüm sevk ve cosku tüm meslek hayatiniz boyunca sürsün. Yolunuz ve bahtiniz açik olsun” ifadelerini kullandi.

Tip Fakültesi’nin 40 yili askin süredir hekimleri tip dünyasina kazandirdigini söyleyen Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erol Gürpinar, hekim adaylarina ögrencilik hayatlarinda ve okul bittikten sonra ihtisaslasacaklari alanlarda basarilar diledi.

Konusmalarin ardindan Rektör Özkan ve ögretim üyeleri ögrencilere beyaz önlüklerini giydirerek okul hayatlarinda basarilar diledi.
Kaynak: İHA