Pfizer Açiklamasi 'Pfizer/Biontech Asisi 5-11 Yas Grubunda Yüzde 90.7 Etkili'

ABD’li ilaç sirketi Pfizer ve Alman ortagi BioNTech’in gelistirdigi Covid-19 asisinin 5 ila 11 yasindaki çocuklarda yüzde 90.7 etkinlik gösterdigini açiklandi.

Pfizer Açiklamasi 'Pfizer/Biontech Asisi 5-11 Yas Grubunda Yüzde 90.7 Etkili'
ABD’li ilaç sirketi Pfizer, Alman ortagi BioNTech ile gelistirdigi Covid-19 asisinin çocuklar üzerindeki etkisine iliskin çalismanin sonuçlarina dair brifingi ABD Gida ve Ilaç Idaresi’ne (FDA) sundu. Brifingde, Pfizer/BioNTech asisinin 5-11 yas grubunda yüzde 90.7 etkili oldugu açiklandi. Çalismada, 5 ila 11 yas arasindaki 2 bin 268 çocuga 3 hafta arayla plasebo veya normal dozun 3’te 1’i ile asi yapildigi kaydedilerek, asi olan çocuklarin bagisiklik sistemlerinin olmayanlara kiyasla antikor üreterek güçlendiginin belirlendigi ve hastaligi daha hafif semptomlarla geçirdikleri belirtildi. Söz konusu çalismanin, genç erkeklerde 2. dozdan sonra nadir görülebilen kalp iltihabi gibi yan etkilerin tespit edilebilecegi kadar kapsamli olmadigi ifade edildi.

FDA, asinin 5-11 yas grubu için onaylayip onaylamayacagini kararlastirmak için 26 Ekim Sali günü toplanacak, önümüzdeki cuma günü ise söz konusu çalismaya iliskin inceleme sonuçlarini yayinlayacak. FDA’nin, asinin 5 ila 11 yas arasi çocuklara uygulanmasina onay vermesi halinde ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) asilarin nasil uygulanmasi gerektigi konusunda önerilerde bulunmak üzere 2-3 Kasim tarihlerinde bir araya gelecek.

PFIZER/BIONTECH ASISININ 3. DOZ ETKINLIK ORANI YÜZDE 95.6

ABD’li ilaç sirketi Pfizer’dan dün yapilan açiklamada, Pfizer’in Alman ortagi BioNTech ile gelistirdigi Covid-19 asisinin 3. takviye dozunun etkinlik oraninin yüzde 95.6 oldugu belirtilmisti. Pfizer CEO’su Albert Bourla, 16 yas ve üzeri 10 bin katilimciyla yapilan denemede, Pfizer/BioNTech asisinin 3. takviye dozunun hastaliga karsi yüzde 95.6 oraninda etki sagladigini açiklamis, "Söz konusu sonuçlar, bu hastaliga karsi daha iyi koruma hedefledigimiz için takviye dozlarin faydalarina iliskin daha fazla kanit sagliyor" ifadelerini kullanmisti.

-IHA-
Kaynak: İHA