'Peygamberimiz Ve Vefa Toplumu' Konferansi Düzenlendi

Adiyaman Müftülügünün Mevlid-i Nebi Haftasi etkinlikleri kapsaminda ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ konulu konferans düzenlendi.

'Peygamberimiz Ve Vefa Toplumu' Konferansi Düzenlendi
Türkiye Petrolleri konferans salonunda geçeklestirilen konferans Kuran-i Kerim tilavetiyle basladi.

Ilahilerin seslendirildigi konferansin açilisinda konusan Adiyaman Müfütü Mehmet Tasçi, “Önderimiz, rehberimiz, her seyimiz Hz. Muhammed Mustafa’yi anlamak için düzenledigimiz konferansa hos geldiniz. Birligin, beraberligin, kardesligin, huzurun kentinde düzenledigimiz bu etkinlikte Peygamberimizin hayatinda vefayi anlamaya çalisacagiz” dedi.

Konferansa konusmaci olarak katilan Diyanet Isleri Baskanligi Dini Yayinlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt, vefa kelimesinin birçok degerin kaynagi oldugunu vurgulayarak, “Vefa bir çok degere, kiymete ve vasfa kaynaklik eder. Vefaliysaniz, dürüstsünüz, vefaliysaniz tevazu sahibisinizdir. Vefa sükreden bir kul olmaktir, vefa Cenab-i Allah’in huzurunda kiyama durmak, onun önünde secdeye gidebilmektir. Peygamber efendimiz, insanlari Hakka, hakikate davet ederken farkli zorluklarla karsi karsiya gelmistir. Ona çesitli hakaretler edilmistir. Peygamberimize yapilanlarin yaninda Müslümanlara zulümler olmustur. Ancak mücadele azmini kaybetmemistir. Egilmemenin, bükülmemenin, hiçbir durum ve sartta dik durmanin adi vefadir. Vefa olmazsa sevgi kalmaz, vefa olmazsa saygi olmaz, vefa olmazsa sadakat olmaz. Ailede birbirlerine nikah kiyarken verdikleri söze sadik kalmalari vefadir. Peygamberimize vefa duymaliyiz. Bu Mevlid-i Nebi etkinlikleri bir vefa örnegidir. Ancak bu vefa sözde kalmamalidir. Peygamber Efendimizin ashabi gibi olma gayretinde olmaliyiz” dedi.

AK Parti Milletvekili Ibrahim Halil Firat, programda emegi geçenlere çok tesekkür ederek, “Sevgililer sevgisi Peygamber Efendimizin (SAV) hayatini Cenab-i Allah bize de tatbik etsin insallah” dedi.

Peygamber Efendimize yönelik yazdigi siir ile konusmasina baslayan Vali Mahmut Çuhadar, “Komsusu aç iken tok yatan bizden degildir diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Biz sadece ve sadece kendimizi düsünerek bir ysere varamayiz. Bu gün yarin insanlarla, bitkilerle, hayvanlarla hepimizin dünyasidir. Ne kadar paylasiyoruz. Pandemi türü illetlerden ders almaliyiz. Belki o zaman Allah’in rizasina ereriz” diye konustu.

Kaynak: İHA