Mus Valisi Gündüzöz, Sürücüleri Kurallara Uymalari Konusunda Uyardi

Mus Valisi Ilker Gündüzöz, polis uygulama noktasini ziyaret ederek sürücüleri trafik kurallarina uymalari konusunda uyardi.

Il Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Müdürlügü ekiplerince 2021-2023 Kara Yolu Trafik Güvenligi Eylem Plani kapsaminda "trafik kazalarin önlenmesi ve can ve mal kaybinin en aza indirilmesi" amaciyla yol uygulamasi yapildi.

Bölge Trafik Müdürlügü önündeki uygulama noktasini ziyaret eden Gündüzöz, sürücüleri kurallara uymalari konusunda uyardi, brosür dagitti.

Durdurulan araçlardaki çocuklara kirmizi düdük, boyama kitabi ve çesitli hediyeler veren Gündüzöz, farkindalik olusturmak için trafik uygulamasi yaptiklarini söyledi.

Trafik güvenliginin önemli oldugunu ifade eden Gündüzöz, söyle konustu:

"Emniyetin hazirladigi el brosürlerini sürücülere verdik. Araçtaki çocuklarimiza hediyeler dagittik. Trafikte bos yere canlar veriyoruz, maddi hasarli kazalarda da ekonomik kayiplara ugruyoruz. Bu nedenle çesitli hususlari tekrar vatandaslarimiza hatirlattik. Emniyet kemeri hayat kurtaran bir unsur ve vatandaslarimizin buna riayet ettiklerini görüyoruz. Ama diger hususlar da önemli, arabalarinin bakimlarini yapmalari, trafik kurallarina uymalari, yaya önceligine önem vermeleri ve acele etmeden kurallara uyarak seyrüsefer içerisinde olmalari."

"Tarimsal bir il oldugumuz için pancar aliminin ve zirai aletlerin caddelere çiktigi önemli bir zaman periyodundayiz." diyen Gündüzöz, "Çiftçilerimiz seker pancarini teslim etmek için traktörlerle yollara çikiyorlar. Traktörlerin yolda tehdit olusturmamasi için belli kurallara uyulmasi gerekiyor. Özellikle römorklarin arka tarafinda reflektörlerin yer almasi gerekiyor ve araçta isik düzeninin tam olmasi lazim. Bu hususta çiftçilerimizin daha dikkatli olmalarini temenni ediyoruz." diye konustu.

Gündüzöz, daha sonra Mus Bölge Trafik Müdürlügü bahçesinde yeni alinan zirhli personel tasiyici, olay yeri inceleme araci, 4 mobil plaka tanima sistemli araci inceledi.

Kaynak: AA