Kirsal Kalkinma Ortak Hizmet Projesinde Protokol Imzalandi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde kirsal kalkinma ortak hizmet projesine, bu yil Eski Ziraatli ve Çepni Mahalleleri de katildi. Protokol imza töreni Eski Ziraatli Mahallesi’nde yapildi.

Kirsal Kalkinma Ortak Hizmet Projesinde Protokol Imzalandi
Geçen yil Doga Mahallesiyle baslayan kirsal kalkinma ortak hizmet proje, Bandirma Belediyesi tarafindan kirsal mahallelerimize destek olmak ve hasattan elde dilen ürünleri sosyal yardimlasma projesi kapsaminda vatandaslarimiza dagitmak amaciyla baslatilan “Kirsal Kalkinma Ortak Hizmet Projesi” geliserek devam ediyor. Geçtigimiz yil ilk olarak Doga Mahallesi’nde baslatilan Kirsal Kalkinma Ortak Hizmet Projesinin kapsami, bu yil Eski Ziraatli ve Çepni Mahallelerinin katilimiyla daha da genisletildi.

Bandirma Belediyesi ile Doga Mahallesi Güzellestirme ve Yasatma Dernegi, Çepni Mahallesi Kalkindirma ve Güzellestirme Dernegi ve Eski Ziraatli Mahallesi Tarimsal Kalkinma Kooperatifi arasinda Kirsal Kalkinma Ortak Hizmet Projesi protokolü düzenlenen ortak törenle imzalandi.

Ortak imza töreninde konusan Eski Ziratli Mahallesi muhtari Mustafa Ipek, Çepni Mahallesi Muhtari Ismail Kaymaz ve Doga Mahallesi Muhtari Mustafa Pinar, tarim arazilerinin kendi mahalle sakinleri tarafindan islenmesini saglayan ve ayni zamanda bir sosyal projeye katki sunan bu protokol için Belediye Baskani Av. Tolga Tosun’a tesekkür ettiler.

Eski Ziraatli Mahalle Muhtari Mustafa Ipek “ Bir zamanlar elimizde olan tarlalarimiz, Büyüksehir yasasiyla elimizden gitti. Bizlerde Doga Mahallesinde gördük, olumlu sonuç aldilar. Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun’dan rica ettik. Bizler de bu durumdan çok mutluyuz. Desteklerinden dolayi tesekkür ederiz.

Belediye Baskani Av. Tolga Tosun yaptigi konusmada, tarimin ülke kalkinmasindaki öneminin günümüzde daha iyi anlasildigina dikkat çekti. Büyüksehir yasasi sonrasi kirsal mahallelerden Bandirma Belediyesi’ne devir olan tarim arazilerinin buralarda yasayan vatandaslarimiz tarafindan islenmesine önem verdiklerini belirten Baskan Tolga Tosun “Ihale sonucu kiraya verilen tarim alanlarinin kira tahsilati konusunda bazi sikintilar yasanabiliyordu. Bu sikintilari gidermek ve ayni zamanda sosyal yardim hizmetlerimize kaynak olusturmak amaciyla geçen yil böyle bir proje baslatmistik. Doga Mahallesi’nde gerçeklesen proje ile belediyemize ait tarlalar ürün karsiliginda islenerek belediyemize 12.000 kg nohut, 6.750 kg da kuru fasulye verilmistir. Bu ürünler Bandirma Belediyesi markasiyla ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza dagitilacaktir” dedi.

Büyük basari kazanan projeye bu yil Eski Ziraatli ve Çepni Mahallelerinin de eklendigini ifade eden Belediye Baskani Av. Tolga Tosun, bu mahallelerimizde de bugday ekimi yapilacagini ve Çepni Mahallesi’nden 24 ton, Eski Ziraatli Mahallesi’nden de 36 ton bugday alacaklarini söyledi.

Bu bugdaylar una dönüstürülerek yine Bandirma Belediyesi markasiyla ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza dagitilacak.

Konusmalardan sonra Bandirma Belediyesi ile Doga Mahallesi Güzellestirme ve Yasatma Dernegi, Çepni Mahallesi Kalkindirma ve Güzellestirme Dernegi ve Eski Ziraatli Mahallesi Tarimsal Kalkinma Kooperatifi arasinda “Kirsal Kalkinma Ortak Hizmet Projesi” protokolü imzalandi.
Kaynak: İHA