Kahramanmaras'ta Girisimci Kadinlarin Basari Hikayelerini Anlatan Belgesel Gösterildi

Türkiye Israfi Önleme Vakfi (TISVA) tarafindan hazirlanan, mikro girisimci kadinlarin basari hikayelerinin anlatildigi "7 Kibele" belgeselinin gösterimi yapildi.



Yapimciligini TISVA, Aziz Akgül, Begüm Kondakçi ve Nurdan Tekeoglu'nun, yönetmenligini ise Orhan Tekeoglu'nun üstlendigi "7 Kibele" belgeseli, Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi Kültür Park Konferans Salonu'nda izleyicilerin begenisine sunuldu.

TISVA'nin Türkiye Grameen Mikrofinans Programi'ndan yararlanan Mardin'den Zerge Torun, Aydin'dan Sevilay Köseoglu, Artvin'den Meryem Alpaslan, Gaziantep'ten Seher Toprak, Istanbul'dan Melek Yilmaz, İçel'den Fatma Kalkan ve Diyarbakir'dan Güler Bal'in hikayelerinin anlatildigi belgesel film izleyenlerden tam not aldi.

TISVA Mütevelli Heyeti Baskani Halil Fatih Akgül, gösterimin ardindan AA muhabirine, destek verdikleri binlerce kadinin basari öyküsü yazdigini söyledi.

Yaklasik 45 bin basari hikayesinden 7'sini seçerek belgesel film yapmaya karar verdiklerini belirten Akgül, ortaya basarili bir is çiktigini ve belgeselin birçok ödül aldigini dile getirdi.

Vakfin kurulusundan bu yana 1 milyar 196 bin lira mikrokredi verildigini ifade eden Akgül, "Bu faaliyetler 2003 yilinda Diyarbakir'da basladi. Her biri 500 lira olacak sekilde toplamda 3 bin lira olan bir sistem su anda 1 milyar 196 bin liraya ulasti. Kovid-19 sürecinde de vadesi gelmis mikrokredilerde geri dönüs orani yüzde 100. Bu bizim dünya mikrofinans uygulamalarinda ne kadar basarili oldugumuzu gösteriyor." dedi.

Türkiye Grameen Mikrofinans Programi Güneydogu Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan da 'ben bir is kurmak istiyorum ve sermaye bulamiyorum' diyen tüm kadinlari merkezlerine beklediklerini söyledi.

Kaynak: AA