Ilahiyatçi Yazar Özkiliç Açiklamasi 'Peygamber Efendimizin Toplumda Örnek Alinmasi Gerekmektedir'

Sirnak’in Cizre ilçesinde Mevlit Kandili Haftasi etkinlikleri kapsaminda Ilçe Müftülügü tarafindan Hz. Peygamber ve Vefa Toplumu konulu program düzenledi.

Ilahiyatçi Yazar Özkiliç Açiklamasi 'Peygamber Efendimizin Toplumda Örnek Alinmasi Gerekmektedir'
Hz. Nuh as. Camisinde gerçeklestirilen program Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

El Cezeri Kur’an kursu talebeleri Mevlid-i Serif okudu. Hz. Peygamber ve Vefa Toplumu etkinligine katilan arastirmaci, ilahiyatçi yazar Muhammed Özkiliç, Hz. Muhammed’in (sav) toplumda örnek alinmasi gerektigini aktardi. Özkiliç, "Kardeslerim her sene bu mevsimde camilerimizde, Kur’an kurslarimizda, medreselerimizde, konferans salonlarimizda, degisik platformlarda Resulullah as. gündemimize gelmektedir. Esasen onun çok daha fazla gündemimize gelmesi gerekmektedir. Çünkü efendimiz as. rehber ve önder edinebilmek onu sevmekle. Onu tanimakla mümkündür. Tanimadiginiz bir insani nasil sevebilirsiniz. Sevmediginiz bir insani nasil örnek, önder ve rehber edinebilirsiniz. Bugün bütün insanlik sadece ümmet degil, efendimizin örnekligine, önderligine, rehberligine muhtaçtir. Maalesef bizler efendimizi anlama, tanima, yasama, insanliga yansitma onu ve onun davasini temsil etmek suretiyle güzel örnek olma konusunda geride kaliyoruz. Biz nesillerimize Resulullah as. tanitmazsak onun ashabini tanitmazsak, onun derdini tanitmazsak, baskalari baska seyler tanitmaya devam ediyorlar" dedi.

Hz. Muhammed (sav) gelmeden insanligin rotasini sasirmis bir gemi gibi oldugunu kaydeden Özkiliç, "Kendisi de bugün bizimle beraber olsun, ümmet olsun, kardes olsun, türküyle, Kürt’üyle, Türk’üyle, Arap’iyla, siyahiyla, beyaziyla dünyanin hangi kitasinda olursa olsun hepsi bir ve beraber olsun. Bu mevlit kandillerinin, programlarinin bize vermesi gereken derslerden bir tanesi budur. Bu konuda almamiz gereken bir ders Resulullah as. öncesini ve sonrasini kiyaslamaktir. Efendimiz gelmeden önce insanlik ne haldeydi. Sadece Arap yarim adasi degil, bütün dünya serseri mayin gibi rotasini sasirmis bir gemi misali hangi limana yanasacagini bilmez biz haldeydiler. Gücü yeten yetene. Zülüm zorbalik, içki, kumar, faiz ahlaksizligin içerisinde insanlik kavruluyordu. Bir insan dogdu dogarken yetim büyürken öksüzdü. Kim derdi ki bir yetim insan dünyanin kaderini degistirecek. Kim derdi ki bir yetim o haliyle büyüyecek çobanlik yapacak, koyun güdecek, 40 yasina geldigi zaman Allah onu kainatin efendisi olarak ilan edip görevlendirecek. Ve o cahiliyenin karanligini vayhin aydinligi ile izale edecek insanligi sefaletten saadete tasidi. Eskiyalari evliya yapti" diye konustu.

Kaynak: İHA