IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Türk Dünyasindan Diplomatlarla Bulustu

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Türk dünyasi devletlerinin bagimsizliklarinin 30. yili etkinlikleri kapsaminda, Kazakistan, Kirgizistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycanli diplomatlarla ögle yemeginde bir araya geldi.



IBB'den yapilan açiklamaya göre, Emirgan Korusu'ndaki Beyaz Kösk’te gerçeklesen bulusmaya, Kazakistan Baskonsolosu Alim Bayel, Kirgizistan Baskonsolosu Lira Sydykova, Özbekistan Baskonsolosu Amirsaid Agzamkhodjaev, Türkmenistan Baskonsolosu Myratgeldi Seyitmammedov ve Azerbaycan Konsolosu Perviz Kadimov katildi.

Yemek öncesinde bir konusma yapan Imamoglu, temsilcileri ile bir araya geldikleri her ülkeyle derin kültürel ve tarihi baglara sahip olduklarini belirtti.

Imamoglu, "Hepimizin bildigi gibi, Türk'ün bagimsiz, hür ve bir arada yasama idealinin temeli asirlar öncesine dayanmaktadir. Orhun Abideleri'nde de yer alan 'Üstte gök basmadikça, altta yer delinmedikçe Türk milletinin ilmini ve düzenini kimse bozamaz' sözü bu idealin temelini olusturmaktadir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA