Hirsizlik Zanlilarini Kullandiklari Araç Ele Verdi

Çorum merkeze bagli Eskiekin köyündeki bir bag evinden çalinan esyalar, küçük sanayi sitesindeki hurdacida ele geçirildi. Jandarma ekipleri 2 zanliyi, hirsizlik olayinda kullandiklari araçtan yola çikarak yakaladi.

Hirsizlik Zanlilarini Kullandiklari Araç Ele Verdi
Edinilen bilgiye göre, dün gece Eskiekin köyünde bulunan bir bag evi kimligi belirsiz kisi ya da kisiler tarafindan soyuldu. Yapilan ihbar üzerine Il Jandarma Komutanligi ve suç arastirma timleri hareket geçti. Olay yeri ve çevresinde inceleme yapan jandarma timleri hirsizlik olayinda kullanildigi degerlendirilen bir araçla ilgili detayli çalisma baslatti. Çalismalar sonucunda hirsizlik olayinin 2 kisi tarafindan gerçeklestirildigi ve çaldiklari malzemeleri küçük sanayi sitesinde bulunan bir hurdaciya sattiklari tespit edildi. Cumhuriyet savcisinin talimati ile bag evinden çalinan 1 adet el arabasi, 1 adet seyyar metal salincak, 1 adet kazma, 1 adet kürek, 1 adet tirmik, 1 adet balyoz iki adet el çapasi hurdacidan alinarak sahibine teslim edildi.

Gözaltina alinan iki süpheli hakkinda sorusturma baslatilirken, jandarma ekiplerinin kis mevsiminin yaklasmasi nedeniyle bos birakilan bag, bahçe ve hobi evlerinin bulundugu bölgelerde önleyici devriye faaliyetlerine agirlik verilerek, hirsizlik olaylarinin önlenmesi ve faili meçhul hirsizlik olaylarinin aydinlatilmasina yönelik çalismalara araliksiz devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA