Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Uyusturucu Operasyonunda Saniklarin Yargilanmasina Devam Edildi

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyusturucu operasyonu olan ‘Bataklik’ operasyonunda 26’si tutuklu 73 sanigin yargilanmasina Ankara’da devam edildi.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Uyusturucu Operasyonunda Saniklarin Yargilanmasina Devam Edildi
Ankara 33. Agir Ceza Mahkemesince görülen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük uyusturucu ve suç gelirine yönelik operasyonu olarak nitelendirilen ‘Bataklik’ operasyonunda 26’si tutuklu 73 sanigin ‘uyusturucu ticareti’ ve ‘suçtan kaynakli mal varligi aklama’ suçlarindan yargilanmasina devam ediliyor. Örgüt elebasi olarak gösterilen Nejat Das ve Çetin Gören’in yani sira saniklardan 5’i örgüt yöneticiligi, 53’ü örgüt üyeligi ve 13’ü de örgüte yardim etmekle suçlaniyor. Hazirlanan iddianamede Das ve Gören hakkinda 450’ser yildan bin 470 yila kadar ‘zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varligini aklamak’ suçundan hapis cezasi isteniyor. Örgüt yöneticileri Cemal Deniz Sahan, Perry James Young, Handan Kaymaz, Halil Arslantas ve Ugur Bülent Göçer’in de ayni suçlardan cezalandirilmasi isteniyor.

“Benim makamimi benden habersiz kullandilar”

Sanik eski Sultanbeyli Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek, sahsina iftira atildigini ve makam soförünün beyanlari yüzünden hakim karsisina çiktigini söyleyerek, “Beni bir gün yemege davet ettiler, ben de gittim. Nejat Das’la orada tanistim. Kendisi beni ziyarete geldi ama benim ondan hiçbir talebim olmadi. Ben Dolmabahçe’deki bombali saldirida bir gözümü kaybettim, vücuduma sarapnel parçalari isabet etti. Bu sebepten dolayi bana 250 bin TL yatirildi. Hesap incelemelerimde baska böyle bir para girisi olmadi. Polis memuru Ibrahim Halil Akgün’ün ifadeleri yüzünden buradayim. Kendisinin konusma kayitlari incelendiginde benim adim hiç geçmemistir. Nejat Das’la görüsme gerçeklestirdigim konusundaki beyanlarla uzaktan yakindan bir alakam yoktur. Diger makam soförüm, ifadesinde beni Nejat Das’la hiç görmedigini zaten söyledi.

Sahsima iftira atiliyor, benim makamimi benden habersiz kullandilar. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Necmettin Yüksek hakkinda ‘suçtan kaynaklanan mal varligi degerlerini aklamak’ ve ‘suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olmak’ suçlarindan 8 yil 6 aydan 20 yila kadar hapis cezasi talep ediliyor.

“Müdürüm resmi araçla Nejat Das’i istedigi yere götürebilecegimi söyledi”

Eski Sultanbeyli Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek’in makam soförlügünü yapan polis memuru Ibrahim Halil Akgün ise, suçsuz oldugunu ve kendisine verilen emirleri yerine getirmekten baska bir sey yapmadigini beyan ederek, “Nejat Das’i ilk kez Zorlu AVM’de Necmettin müdürü götürdügümde gördüm. Sonrasinda Das, Necmettin müdürü ziyarete geldi. 2020 yilindaki sokaga çikma yasaklarinda Nejat Das izin kagidi ayarlamamizi istedi, ben de müdürüme ilettim. Müdürüm izin kagidi

ayarlayamayacagini fakat resmi araçla götürebilecegimi söyledi.

Bu araçla gidecegi yerlere götürdüm. Benim herhangi bir para tasima durumum söz konusu olmadi. Sadece bana verilen emirleri yerine getirdim” dedi.

Savunma yapmayan diger saniklarin da dinlenmesine karar veren mahkeme, durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA