Bodrum'da Deniz Kirliligine Karsi Farkindalik Etkinligi Yapildi

AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi MeyerLandrut: 'Denizlerdeki plastik sayisi ve miktari halen korkutucu sekilde artiyor. Bu, biyoçesitlilige, yasama ve herkese bir tehdit olusturuyor'

Mugla'nin Bodrum ilçesinde, deniz kirliliginin önlenmesine yönelik farkindalik etkinligi düzenlendi.

Gümbet Plaji'ndaki programda ögrenciler, topladiklari atiklari sanat eserine dönüstürmesiyle bilinen Sinasi Yelkenci esliginde, geri dönüsüm malzemeleriyle sanatsal çalisma yapti. Sahilde temizlik de yapan ögrenciler az miktarda atik buldu.

Programda, Yelkenci'nin denizdeki plastik atiklardan dolayi "Palikhane" adi verilen sergi ziyaret edildi.

Etkinlige katilan AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, gazetecilere yaptigi açiklamada, deniz kirliliginin dünya için çok büyük problem teskil ettigini kaydetti.

"Denizlerdeki plastik sayisi ve miktari halen korkutucu sekilde artiyor." diyen Meyer-Landrut, söyle konustu:

"Bu, biyoçesitlilige, yasama ve herkese bir tehdit olusturuyor. Bugünkü amacimiz da özellikle gençler ama genel nüfusta da denizlerdeki plastik atiklara dair farkindalik yaratmak. Denizdeki plastigin azaltilmasi için aslinda kaynagindan baslamamiz gerek. Yani daha az plastik kullanmak, döngüsel ekonomiye geçmek gibi adimlarla, suya, su üzerinden denize ulasan ve hayvanlarin midesine kadar inebilen plastikleri ortadan kaldiramasak bile en aza indirgemek amacindayiz. "

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ise iklim krizinin, dünyanin gündeminde oldugunu belirterek "Sürdürülebilir bir yasam, ekonomi, tarim, temiz enerji, geri dönüstürülebilir ürünler için hepimizin yapacak çok isi var. Gelecek nesillere karsi sorumluluklarimiz var. Iklim krizi ofisi kurduk. Bodrum'da da 'yesil mutabakat' eylem plani hazirlamak için girisimler baslattik." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA