Bodrum'da 'Deniz Kirliligi Farkindaligi' Etkinligi Düzenlendi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde AB Türkiye Delegasyonu Baskan, AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut ve Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’in katilimiyla Avrupa Iklim Degisikligi Farkindalik Haftasi kapsaminda “Deniz kirliligi farkindaligi” etkinligi düzenlendi.

Bodrum'da 'Deniz Kirliligi Farkindaligi' Etkinligi Düzenlendi
Bodrum Belediyesinin tarafindan “deniz kirliligi farkindaligi” etkinligi düzenlendi.

Bodrum’un en güzel koylarindan biri olan Gümbet sahilinde düzenlenen etkinlige AB Türkiye Delegasyonu Baskan, AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut ve Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras da katildi.

Ilk olarak Plaj temizleme etkinligi ile baslayan organizasyona ilkokul ögrencileri eslik etti. AB Türkiye Delegasyonu Baskan, AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer Landrut ve Bodrum Belediye Baskani, ögrencilerin “çöp sanatlari” üzerinde çalistiklari masalari ziyaret ederek çocuklarla deniz kiyisindan toplanan çöplerin dogaya zararini atlatti. Ardindan Sanatçi Sinasi Yelkencinin kiyilardan topladigi çöplerle yaptigi eserler incelendi.

Gazetecilerin sorularini yanitlayan Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras "Avrupa Birligi Delegasyonu daha öncede Bodrum’u ziyaret etmisti. Özellikle deniz kirliligi konusunda farkindalik yapmak için çesitli, etkinlikler yapmistik. Ayni sekilde bugün büyükelçimizin baskanliginda gelen delegasyonla beraber büyük bir katilimla hem çevre gönüllüleri hem de ögrencilerimizin katilimiyla Gümbet Sahili’nde farkindalik projesi yürütülüyor. Dünyada iklim krizi gündemde ve bu iklim krizinden en fazla etkilenen bölgelerin arasinda Akdeniz tabiki Anadolu ve Bodrum’da var. Bunun etkileri bu yaz çok aci bir sekilde hissettik. Orman yanginlarinda orman alanlari tahrip oldu. Kuraklik tehlikesiyle karsi karsiyayiz. Iklim kriziyle beraber yagmur rejiminin bozulmasi, içme suyu kaynaklarina ulasmamizi tehlikeye atmakta. Bizde Avrupa Birligimizin Gree Deal yaklasimini benimsiyoruz, Bodrum’da yesil mutabakat eylem plani hazirlamak için girisimlere basladik" dedi.

Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ise, "Ekonomik ve toplumumuzun karsisindaki yesil dönüsmeler hem bizim neslimiz hem de gelecek nesiller için, aslinda çok büyük bir mücadele. Küresel isinmanin asisi yok, hepimizin bu çalismalara dahil olmasi gerek. Hükümetler, belediyeler ve ayni zamanda bireyler de iklim dönüsümü ve degisimine katilmali. Çünkü dünyamizi yasanabilir bir dünya olarak görmek istiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA