Baskan Akkaya'ya Kizilay'dan Bronz Madalya

Konya’nin Aksehir ilçesi Kizilay Sube Baskani Yalin Sümer, bugüne kadar 13 kez kan bagisinda bulunan Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya’ya bronz madalya verdi.

Baskan Akkaya'ya Kizilay'dan Bronz Madalya
2019 yilina kadar 10 kez kan bagisi yapan ve bronz madalya almaya hak kazanan Baskan Salih Akkaya’ya pandemiden dolayi gecikmeli de olsa madalyasini takdim ettiklerini belirten Kizilay Aksehir Sube Baskani Yalin Sümer, “Kizilay adina Aksehir’de çok duyarlilik gösteren bir halkimiz var. Kan bagisi konusunda Konya bölgesinde ilk siralari paylasan, gönüllü olarak her türlü etkinligimize katkida bulunan, asevimizin devamliligi konusunda, oradaki çocuklarimizin ihtiyaçlari noktasinda sürekli bagislar yapan, fedakarliklar yapan bir toplumumuz var Aksehir’de. Bu duyarli toplumumuzun basinda da belediye baskanimiz gibi cani gönülden bir Kizilay dostunun olmasi bizlere ayri bir mutluluk veriyor. Son 10 yilda Konya bölgesinde kan bagisi konusunda madalya almaya hak kazanan bir belediye baskani yok. Kendisi bu konuda tek ve kendisini bu konuda kutluyoruz. Asevimize ve Kizilay Aksehir Subesi’ne hem bireysel hem de Aksehir Belediyesi adina yapmis olduklari yardimlar ve desteklerden dolayi da çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Pandemi sürecinde kan bagisina daha çok ihtiyaç duyulduguna vurgu yapan Baskan Akkaya da, “Kizilayimiza kayitlar tutulmaya basladigindan bu yana 13 kez kan bagisinda bulunmusuz ve bu nedenle bronz madalya almaya hak kazanmisiz. Kizilay Aksehir Sube Baskanimiz Yalin Sümer ve Mobil Kan Bagis Tiri sorumlumuz Engin Çorman bize madalyamizi takdim ettiler ve bundan memnuniyet duyduk. Insallah hedefimiz, bundan sonra gümüs ve altin madalya ile bunu devam ettirmek. Kizilay bagis tirimiz Aksehir’e her gelisinde, degerli hemsehrilerimiz, kamu kurumlarimiz ve özellikle belediyemiz yogun bir sekilde kan bagisinda bulunuyor. Bizler de bu kan bagisini özellikle tesvik etmeye gayret ediyoruz. Kizilay yetkililerimizden aldigimiz bilgiye göre Konya’nin ilçeleri arasinda nüfusa göre oranlayinca kan bagisinda bazen Aksehir bazen de Eregli birinciligi paylasiyorlar. Üçüncülügü de Güneysinir ilçemiz paylasiyormus. Yine kan bagisi istatistiklerine baktigimiz zaman Konya’da ilçe belediye baskanlari içinde Aksehir Belediye Baskani ve belediye baskan yardimcilari en çok kan bagisi yapan ilçeymis. Bu konuda bizim için ayri bir gurur vesilesi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA