Bakan Pakdemirli'den Muhalefet Partilerine 'Tarimi Siyaset Disi Tutalim' Çagrisi Açiklamasi

'Siyasetten ari konusalim çünkü salgin da bize bunu gösterdi ki tarim siyasete alet edilemeyecek kadar stratejiktir'.

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, "Bütün muhalefete ve tarim üzerinden siyaset yapip bir oy devsirmeye çalisanlara sunu söylüyorum; tarimi siyaset disi tutalim. Siyasetten ari konusalim çünkü salgin da bize bunu gösterdi ki tarim siyasete alet edilemeyecek kadar stratejiktir." dedi.

Pakdemirli, Çorum Belediyesince insa edilen Halket Kombinasi'nin açilis töreninde yaptigi konusmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini döneminde tarimin öneminin bir kez daha ortaya çiktigina dikkati çekerek, "Salgin sürecinde ögrendik ki en önemli iki seyden biri saglik, ikincisi gida. Egitim bile ertelenebilecek bir sey ama gidayi, sagligi erteleyemiyorsunuz. Gidayi ertelemeyecegimize göre gidanin neferleri ve paydaslari olan üreticilerimizi mutlaka motive ediyor olmamiz lazim." diye konustu.

Tarimin stratejik öneme sahip bir sektör oldugunu, dolayisiyla siyaset üstü tutulmasi gerektigini vurgulayan Pakdemirli, söyle devam etti:

"Buradan su çagriyi yapiyorum, bütün muhalefete ve tarim üzerinden siyaset yapip, bir oy devsirmeye çalisanlara sunu söylüyorum; tarimi siyaset disi tutalim. Siyasetten ari konusalim çünkü salgin da bize bunu gösterdi ki tarim siyasete alet edilemeyecek kadar stratejiktir. Bakanligimin ilk günlerinde çogunlukla, 'Tarim savunma sanayinden daha önemlidir' diyordum. Birçok arkadas bana biyik altindan gülüyordu. Neden önemli? Uçaklariniz, roketleriniz, silahlariniz olabilir ama yiyecek ekmeginiz yoksa bunlarin bir önemli yok. O yüzden yiyecek ekmek davasinda bizim çok daha sorumlu davraniyor olmamiz lazim. Nasil orduyu günlük siyasetin içine karistirmiyorsak, yiyecegimiz ekmegi de günlük siyasetin içerisine karistirmamaliyiz. Elestiri olmayacak mi? Elbette olacak. Dozunda ve çözüm önerisiyle gelen elestirilerin hepsinin basimizin üstünde yeri var."

- "Bunlari 98 yasinda olan CHP yapmadi, 20 yasinda olan AK Parti yapti"

Pakdemirli, daha sonra AK Parti Çorum Il Baskanliginca kentteki bir otelde düzenlenen Il Danisma Meclisi Toplantisi'na katilarak, partililere hitap etti.

AK Parti iktidarinin çalistigini, çünkü Recep Tayyip Erdogan gibi bir liderinin oldugunu anlatan Pakdemirli, "Ülkemiz Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan sayesinde tarim, savunma sanayisi, enerji, saglik, egitim gibi alanlarda çag atladi. Biraz önce burada 20 yasindaki AK Parti ile alakali bir film izledik. Hepimiz çok begendik. Unutmayin, yasimiz 20. Bunlari 98 yasinda olan CHP yapmadi, 20 yasinda olan AK Parti yapti. Çünkü bunlar yapamazlar. Bunlarin güçleri de yetmez, öngörüleri de yetmez." ifadelerini kullandi.

Pakdemirli, Türkiye'nin her zaman gururlu bir ülke oldugunu dile getirerek, "Ama ben 1980'li yillara kadarki çocukluk günlerimi hatirliyorum. Ingilizler gelir, bize 8 gol atar giderdi. Biz omzumuzu silkeler, 'Aman canim ne var onda. Onlar atar gider' derdik ama artik her alanda, futboldan sanayiye her alanda, dünyanin en büyük havalimanlarindan dünyanin en güzel köprülerine, dünyanin en büyük barajlarindan, dünyanin en büyük yatirimlarina imza atan bir ülke olduk. Kimin sayesinde olduk? Recep Tayyip Erdogan'in." diye konustu.

Kendisinin Izmir'de teskilatlarda görev aldigini anlatan Pakdemirli, sunlari kaydetti:

"Son 5 yilda AK Parti'de hiç önemli bir görevim olmadi ancak her seçimde sahadaydim. Etki alanimiz olan Izmir, Manisa, Ege'nin illerinde de her zaman AK Parti için çalisiyordum. Aslinda yapmak istedigim sey, çocuklarimin gelecegini garanti altina almak. Çünkü biz bu davanin dogru dava, Recep Tayyip Erdogan'in dogru lider olduguna inandik. Her parti hizmet için var ama bugün itibariyla Cumhur Ittifaki disindaki partilerin ortaya koydugu savlarla Türkiye'yi ileri götürme sansimiz yok. O zaman biz bu partinin, davanin bir neferi olmamiz lazim. Çalisana eninde sonunda bu partide bir yer var. Tüm arkadaslarin gönlünde görevler yatiyor ama görevler sinirli. Bu görevleri de sinirli sayida kardesimiz aliyor ve bazen de küslükler olabiliyor. 'Ben hak etmistim, ben daha iyi hizmet ederdim' gibi yaklasimlar olabiliyor ancak sunu unutmayalim. Bu görevlerin de sinirli oldugunu, en önemli görevinizin AK Parti üyeligi oldugunu da ifade etmek istiyorum. Bu görevlerin hepsi geçici. Ben de günün birinde bakanligim bittikten sonra AK Parti üyeligi devam eden, teskilatin bir neferi olarak sizlerle beraber sahada çalisiyor olacagim. Herkesin gönlünde aslanlar yatiyor, biliyorum ama küskünlerimizle il baskanimiz mutlaka temas etsin. Onlari geriye toparlayalim, çünkü önce kendimizden baslamamiz lazim."

Kaynak: AA