ABD Baskani Biden Ile Fransa Cumhurbaskani Macron Telefonda Görüstü

ABD Baskani Joe Biden ile Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron yaptiklari telefon görüsmesinde ikili ve bölgesel konulari ele aldi.

Beyaz Saray basin ofisinden yapilan yazili açiklamaya göre, Biden ve Macron ikili ve bölgesel konulari degerlendirdikleri bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Ekiplerinin Sahel'de istikrar ve güvenligi desteklemek ve Hint-Pasifik'teki is birliklerini genisletme adina yürüttükleri çabalari ele alan iki lider, NATO ile bütünlük içinde Avrupa'nin savunmasini güçlendirme konusunu da görüstü.

Biden'in bu ay sonunda Roma'da yapilacak G-20 Zirvesi'nde Macron ile görüsmeyi "sabirsizlikla" bekledigi belirtilen açiklamada, buradaki görüsmede ABD-Fransa is birligi alanlari, ortak çikar ve degerlerinin ele alinacagi ifade edildi.

- ABD Baskan Yardimcisi Harris, gelecek ay Paris'e gidiyor

Öte yandan, görüsmede Biden, Baskan Yardimcisi Kamala Harris'in bu ay sonunda Paris'e yapacagi ziyaretin iki ülke arasindaki iliskiler ve küresel sorunlari görüsme adina önemli bir firsat oldugunu belirtti.

Harris'in ofisinden yapilan açiklamada da Paris ziyareti kapsaminda Harris'in 11 Kasim'da Paris Baris Forumu'nda konusma yapacagi, 12 Kasim'da ise Paris Libya Konferansi'na katilacagi kaydedildi.

Kaynak: AA